Ce l-a determinat, cu adevărat, pe primarul Gheorghe Falcă să renunţe la majorarea impozitului

Ce l-a determinat, cu adevărat, pe primarul Gheorghe Falcă să renunţe la majorarea impozitului

Cu siguranţă, primarul Gheorghe Falcă i-a şocat pe mulţi când a anunţat, vineri, că va anula creşterea impozitului atât în cazul clădirilor rezidenţiale pentru persoane fizice, cât şi în cazul terenurilor situate în intravilan la categoria de folosinţă „terenuri de construcţii”.

„Am luat decizia de anulare a hotărârii de creștere a impozitelor în municipiul Arad, având în vedere faptul că suma care se strângea ca urmare a acestor majorări nu era mare. Vorbim despre 4 milioane de lei, în condiţiile în care municipalitatea a virat numai luna aceasta CET-ului, 6 milioane de lei. Impozitele vor rămâne tot cele din 2015”, a afirmat Gheorghe Falcă, într-o conferinţă de presă.

Cum bugetul municipiului Arad în 2018 este cu 16 milioane de euro mai sărac decât în anul precedent, Gheorghe Falcă a spus mizează acum, mai mult ca oricând, pe sprijinul Guvernului şi implicarea parlamentarilor. „De aici încolo voi cere celor două partide – USR și PSD, să aducă banii necesari pentru subvenția la CET. Anul 2018 ar trebui să fie anul de finalizare al Stadionului UTA. Guvernul României are un contract cu Primăria de a acorda 2,5 milioane de euro pentru Stadionul UTA. Reprezentanții cetățenilor în Parlamentul României trebuie să lupte pentru ca Guvernul României să îndeplinească obiectivele necesare pentru Arad. Din 2012 în municipiul Arad sunt trei investiții oprite în educație: La Liceul Aurel Vlaicu, la Liceul CFR și la Liceul de Construcții. Vreau să-i văd pe acești parlamentari cum se vor bate București pentru continuarea acestor trei investiții. Mai mult de atât în municipiul Arad există un hotel al Ministerului Educației în zona Parcului Reconcilierii, un hotel care în acest moment este realizat în procent de 90%. Eu cred că parlamentarii arădeni vor face demersurile necesare astfel încât în anul 2018 și acel hotel să fie finalizat și evident Aradul să beneficieze de un astfel de obiectiv”, a precizat primarul municipiului Arad.

Proiectul de hotărâre care prevede anularea creşterii impozitului cu 25 % în cazul clădirilor rezidenţiale pentru persoane fizice, respectiv 5% în cazul terenurilor situate în intravilan la categoria de folosinţă „terenuri de construcţii” a fost deja elaborat şi va fi supus votului în următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal.

De remarcat, că edilul şef al Aradului a declarat că, prin anularea majorării impozitului, USR Arad a rămas fără o temă de campanie împotriva sa.

De cealaltă parte, reprezentanţii USR Arad, care anunţaseră anterior că vor contesta în contencios administrativ creşterea impozitului, au precizat că vor prezenta adevăratul motiv pentru care Gheorghe Falcă a renunţat la majorare. Dar nu numai asta! Liderii USR spun că luni, într-o conferinţă de presă, „va fi prezentat motivul pentru care primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a decis să renunțe la majorarea impozitului pe clădirile persoanelor fizice, precum și cine se face vinovat pentru pierderea sumei de 46 de milioane de lei de către bugetul local al municipiului Arad în anul 2018”.

Teama de a pierde procesul în contencios administrativ ar putea fi motivul pentru care Gheorghe Falcă a renunţat la creşterea impozitului.

Loading...
 1. Pierde teren celentano de Brad .
  AMR 29

  Raspunde
 2. nerusinatul face numai jocuri politice. cu ce e mai bun asta si pedelistii lui decat pesedistii? toti sunt vai de mama lor dar tot vom scapa de ei odata si odata

  Raspunde
 3. Nu se poate pune baza pe ce zice demolatorul falca cel fara cuvant si fara caracter !

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.