Ce le oferă orașul de pe Mureș turiștilor. Și nu, nu este vorba despre Arad (GALERIE FOTO)

Ce le oferă orașul de pe Mureș turiștilor. Și nu, nu este vorba despre Arad (GALERIE FOTO)

O vizită la Alba Iulia, orașul unde a avut loc în urmă cu 100 de ani Marea Unire, trebuie bifată de fiecare român, cel puțin o dată în viață.

Cetatea Alba Carolina este un adevărat magnet pentru turiștii din toată țara, dar și din străinătate, care vin în România să vadă acest obiectiv turistic unic în Europa.

Ea a fost construită între anii 1715-1738 în stilul Vauban, de către arhitectul Giovano Morando Visconti. Acest monument istoric este foarte bine întreținut, administrația locală investind constant în lucrări de reabilitare.

Cei care vin la Cetatea Alba Carolina pot admira porțile impresionante, decorate în stil baroc, pot vizita Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail”, o bijuterie gotică ce datează din anul 1009, Catedrala Ortodoxă denumită și Catedrala „Reîntregirii”, construită în stil bizantin la începutul anilor 1920. Un moment important, îndrăgit de turiști, este schimbarea Gărzii Cetății Alba Carolina, care are loc în fiecare zi la ora 12:00. Opt infanteriști și cel puțin trei călăreți îmbrăcați în costume de epocă participă la ceremonie, spre încântarea publicului.

După ce vizitezi acest loc deosebit, te poți relaxa la una din numeroasele terase sau restaurante, poți cumpăra un suvenir sau o ie autentică românească, realizată manual și te poți fotografia cu statuile în mărime naturală care reprezintă domnițe și cavaleri pentru care parcă timpul a stat în loc.

Și Cetatea Aradului are un potențial uriaș pentru a deveni un punct de atracție în oraș, însă din păcate ea se află în ruină, fiind lăsată de izbeliște de către cei care trebuiau să o recondiționeze.

  1. Cat timp sant astia la guvernare nici o sansa pt.Arad !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.