Ce OBLIGAȚIE au românii care locuiesc în mediul rural. RISCĂ amenzi de până la 4.000 de lei dacă nu se conformează

Ce OBLIGAȚIE au românii care locuiesc în mediul rural. RISCĂ amenzi de până la 4.000 de lei dacă nu se conformează

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a trimis o informare tuturor primăriilor în care anunță că vor fi interzise wc-urile din curte.

Astfel, primarii trebuie să anunțe Garda de Mediu care sunt persoanele fizice și juridice ce au acces la sistemul de canalizare, dar nu s-au branșat. Dacă în trei luni de la primul avertisment cetățenii nu iau măsuri, riscă amenzi între 2.000 și 4.000 de lei.

În adresa MDRAP trimisă primăriilor se prevede faptul că românii trebuie să se conformeze Directivei europene 91/271/EEC, al cărei termen de aplicare a expirat deja, fiind ultima zi din anul 2018.

Pentru mulți cetățeni care locuiesc în cele aproape două milioane de locuințe care au wc-ul în fundul curții, costurile de branșare sunt prea mari, iar primarii au solicitat ajutor de la stat.

Potrivit legii, sunt interzise și fosele septice vidanjabile, fiind permise numai în situația în care persoana în cauză îşi face o staţie de epurare.

Această obligație le revine în special românilor din mediul rural, deoarece 90% dintre locuințele cu toaleta în curte se află în aceste zone.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.