Ce probleme, dom’le! Rozătoarele, păsările şi stuful le dau bătăi de cap consilierilor judeţeni

Ce probleme, dom’le! Rozătoarele, păsările şi stuful le dau bătăi de cap consilierilor judeţeni

Rozătoarele, păsările şi stuful de pe marginea fostelor canale de irigaţii le-au dat bătăi de cap consilierilor judeţeni în şedinţa de miercuri.

Dacă proiectele aflate pe ordinea de zi nu au ridicat probleme deosebite, anunţul lui Adam Alda, directorul Camerei Agricole a Judeţului Arad, privind un protocol încheiat între mai multe instituţii (Consiliul Judeţean, Garda de Mediu, Agenţia pentru protecţia Mediului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă etc.) pentru a permite incendierea terenurilor agricole cu scopul de a combate rozătoarele din zona Pecica – Nădlac a născut nemulţumiri. Cel mai vehement a fost consilierul UDMR Gheorghe Şipoş, care a susţinut combaterea, în continuare, prin otrăvire, pentru că „dacă dăm foc miriştilor distrugem doar 50 la sută din efective, care se vor reface la loc în câteva luni”. Adam Alda a amintit de necazurile avute în alte părţi cu animalele sălbatice omorâte involuntar şi a marşat pe ideea protocolului: „Am întocmit un protocol prin care, acolo unde sunt vetre mari de rozătoare, chiar dacă încălcăm oarecum regulamentul privind arderea miriştilor, să putem aplica arderea pentru a stârpi aceste rozătoare şi păsări (n.r. – am aflat că este vorba despre grauri) care nu sunt octotite de lege”.

Procedeul s-a plicat şi în alte judeţe, aşa cum a remarcat şi preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu. Doar că, odată aprins, focul nu ţine cont de ce animale întâlneşte în drum, distrugând totul în calea sa… Subiectul a rămas oarecum în aer, consilierul judeţean Gheorghe Seculi ridicând, la capitolul „Diverse”, problema stufului care creşte în voie pe vechile canale de irigaţii, aflate în administrarea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF). Cum nu făceau obiectul competenţei Consiliului Judeţean Arad, acestuia i s-a sugerat să facă o adresă către ANIF.

În afara unei mici dispute legate de o şedinţă comună a consiliilor judeţene din Arad şi Bekes, în care vizat a fost vicepreşedintele Adrian Ţolea, şedinţa s-a încheiat într-o atmosferă calmă, de vacanţă.

  1. la ce minte de gaina au unii de pe acolo nu e de mirare ca vorbesc despre pasari

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.