Ce puteau fura doi tineri moldoveni dintr-un supermarket? Alcool, bineînțeles! Și nu orice fel… ci unul dintre cele mai tari din lume

Ce puteau fura doi tineri moldoveni dintr-un supermarket? Alcool, bineînțeles! Și nu orice fel… ci unul dintre cele mai tari din lume

Doi tineri din Iași s-au ales cu dosare penale după ce au încercat să plece dintr-un supermarket cu o sticlă de absint fără să plătească pentru acesta.

Este cunoscut faptul că absintul este una dintre cele mai tari băuturi din lume, la fel cum este cunoscut și că moldovenii sunt mari consumatori de tărie, drept urmare nu este de mirare că, cei doi tineri moldoveni au ales să fure o sticlă de absint, însă nu au mai ajuns să și bea din băutură, fiind prinși înainte de a ieși din magazin. Cei doi s-au ales cu dosare penale pentru furt.

Consumat încă din secolul XIX de intelectuali, poeţi şi artişti, absintul a fost numit „zâna verde”. Această tărie, de obicei de 70 grade, de culoare verzuie, preparată din frunzele unei specii de pelin (Artemisia absinthium), anason, fenicul și alte plante aromatice, a fost interzisă în secolul al 20-lea în mare parte din Europa şi în Statele Unite, din cauza suspiciunii că substanţa distilată în ea produce halucinaţii. Ulterior s-a dovedit că halucinaţiile nu proveneau neapărat de la cantitatea de thujon din băutură, ci şi de la tăria alcoolică.

„Polițiștii arădeni îi cercetează pe cei doi tineri, de 20 și 21 de ani, ambii din județul Iași, depistați în flagrant delict în timp ce sustrăgeau o sticlă de băutură alcoolică (absint) din incinta unui supermarket de pe Calea Aurel Vlaicu. Prejudiciul a fost recuperat, pe numele celor doi fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Foto: pixabay.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.