Ce s-a întâmplat în şedinta de vineri a Consiliului Judeţean Arad. Versiunea OFICIALĂ a conducerii instituţiei

Ce s-a întâmplat în şedinta de vineri a Consiliului Judeţean Arad. Versiunea OFICIALĂ a conducerii instituţiei

Conducerea Consiliului Judeţean Arad are o versiune proprie asupra a ceea ce s-a întâmplat în şedinţa extraordinară de astăzi, intens criticată de PSD Arad.

Astfel, potrivit unei informări date presei, în şedinţa extraordinară de astăzi Consiliul Judeţean Arad a repartizat 299 milioane de lei reprezentând 17,5%  din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2019 şi sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale în vederea asigurării bugetelor de funcționare pe anul în curs. Beneficiarii sunt obligaţi, în conformitate cu prevederile Legii 50/2019, ca din sumele primite să asigure cu prioritate plata cheltuielilor de asistenţă socială.

Consiliul Judeţean Arad alocat 10,9 milioane de lei pentru drumurile judeţene alte.

În plus, suma de 28,4 de milioane de lei a fost repartizată pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi infrastructură care necesită cofinanţare la primării din judeţ.

„M-am întâlnit cu fiecare primar care mi-a solicitat o întrevedere în vederea cofinanţării proiectelor din judeţ. Sumele distribuite astăzi de Consiliul Judeţean Arad au ajuns la primăriile care au venit să îşi prezinte şi să îţi susţină proiectele de dezvoltare, pe care Consiliul Judeţean Arad le sprijină în limita posibilităţilor”, a declarat, între altele, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Mai jos poate fi consultată lista proiectelor pentru care primăriile din judeţ au solicitat finanţare din partea Consiliului Judeţean Arad.

Copie a Anexa hot nr. din MARTIE 2019 22 ora 12 si 18 (3)

FORMULAR REPARTIZARE COTA 17.5% IMPOZIT PE VENIT (4)

FORMULAR REPARTIZARE TVA PENTRU ECHILIBRARE (4)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.