Ce să faceți din prune – 9 rețete pe care să le încercați toamna aceasta

Ce să faceți din prune – 9 rețete pe care să le încercați toamna aceasta

Acum că prunele sunt în sezon și vor rămâne în preajmă până la sfârșitul toamnei, e momentul perfect să încercați câteva rețete noi. Poate ați plantat câțiva pruni, iar acum când recolta este gata, nu știți ce să faceți cu toate acele prune suculente?

Din fericire, suntem în era internetului, unde bucătari din întreaga lume au împărtășit unele dintre modalitățile lor preferate de a folosi o recoltă abundentă de prune.

Când sunt coapte, sunt suculente și dulci, de obicei cu pielea închisă la culoare și carnea roz, care le face deosebit de potrivite în deserturi. Necoapte sunt transparente și un pic acre, făcându-le delicioase în anumite feluri de mâncare savuroase, de la un sos pentru carne până la o salată picantă. Iată 8 idei de încercat cu prune:

1. Murate. Îndesați prunele în borcane, cu o saramură de oțet bine condimentată, pentru a face murături care sunt delicioase împreună cu carne de porc.

2. Caramelizate. Gătiți prunele într-o tigaie cu miere, apoi adăugați-le la o salată sau peste înghețată.

3. Poșate. Gătiți prunele într-un vin îndulcit (rose-ul este deosebit de încântător), apoi serviți-le răcite cu înghețată sau un tort simplu.

4. La grătar. Ungeți prunele cu puțin ulei de măsline și puneți-le la grătar până sunt coapte. Adăugați-le în salate, serviți-le alături de cotlete de miel la grătar sau păstrați-le pentru desert.

5. Sos. Utilizați prune mai puțin coapte pentru a face un sos picant, pentru kebab-uri la grătar sau faceți un piure cu o jeleu de ardei roșu pentru a face o glazură pentru pulpele de pui.

6. Tort. Tăiați prunele în bucăți mici și folosiți-le în prăjituri sau torturi simple, cu vanilie.

7. Salată. Adăugați prune feliate la o salată ușoară de spanac sau ceva mai consistent, cum ar fi cuscusul cu rață afumată.

8. Dulceață. Combinați-le cu zahăr și zeama de la o lămâie, pentru a face dulceata de prune. Fierbeți mixtura, adăugați esența de rom și depozita-ți-o în borcane!

Citiți mai departe și aflați cum vă puteți folosi de prune într-o varietate de moduri delicioase și imaginative:

1. Tort de prune condimentat
Dacă doriți o prăjitură cu un pic de condimente, un pic de dulceață și o textură cremoasă, ați ajuns în locul potrivit. Acest tort are o bază de unt, care este doar un pic dulce, acoperită cu o mulțime de prune proaspete suculente și, în cele din urmă, un topping dulce și cremos.

Acest tort ar fi un mod delicios de a încheia o zi normală de weekend. Cu toate acestea, este, de asemenea, suficient de aspectuos pentru a putea fi folosit pentru ocazii speciale.

2. Clafoutis cu prune și zahăr brun
Nu lăsați numele acestui desert să vă sperie. Este un desert tradițional din Franța, dar se spune că este ușor de făcut. Dacă aveți zahăr brun, fructe proaspete, o mulțime de ouă și câteva alte ingrediente de bază pentru coacere, aveți un desert delicios superb, ce poate fi mâncat oricând.

3. Tort cu prune răsturnat
Una dintre prăjiturile preferate în copilărie erau torturile răsturnate cu mere, pe care mama le făcea în mod regulat. Această rețetă este o variantă a tradiționalului tort, doar că în locul merelor se folosesc prune.

4. Sos asiatic de prune
Să luăm o pauză de la deserturi pentru un minut și să ne uităm la o rețetă potrivită pentru o altă masă a zilei: cina. Dacă vă place mâncarea de inspirație asiatică, probabil că sunteți familiarizat cu sosul de prune.

Sosul de prune de casă este făcut din prune, ghimbir, usturoi, zahăr brun, fulgi de ardei roșu și oțet de mere. Ce mod delicios de a vă bucura atât de aspectul dulce, cât și de cel acru al vieții.

5. Gem de prune
Nimic nu este mai bun decât un gem dulce de casă. Este delicios pe pâine prăjită pentru micul dejun sau poate fi folosit în prăjituri, pentru desert.

Oricum ați alege să îl folosiți, ar trebui să aveții o rețetă bună pentru a îl face, ce vă va permite să vă bucurați de recolta pe tot parcursul anului.

6. Chutney de prune
Dacă v-ați săturat să serviți carnea în același mod în mod repetat, un chutney vă poate ajuta să
încercați ceva nou. Prunele fac un delicios chutney de casă care se împerechează bine cu carne de porc, pui sau vită.

7. Brioșe proaspete cu prune și ovăz
Briosele sunt o idee simplă și rapidă pentru micul dejun, perfectă pentru persoana ocupată care se grăbește să iasă pe ușă. Oricum ar fi, dacă aveți ovăz și prune, aveți o modalitate gustoasă de a vă începe ziua.

9. Tort de prune de toamnă
Pe măsură ce vara dispare, v-ar plăcea o prăjitură gustoasă pentru a ajuta la intrarea în atmosfera de toamnă? Dacă da, această rețetă ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie.

Este o rețetă de bază de tort cu scorțișoară, nucșoară, lapte, ouă și unt. Tortul este acoperit cu prune și zahăr pudră. Cât de simplu și delicios poate fi un tort?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.