Ce se întâmplă cu angajații firmelor care intră în insolvență, faliment sau lichidare

Ce se întâmplă cu angajații firmelor care intră în insolvență, faliment sau lichidare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad face precizări cu privire la situația nagajaților firmelor care intră în involvență.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Arad informează, că în Monitorul Oficial nr. 501 din 13 mai 2021, a fost publicată Legea nr. 138, care completează art. 34 din Legea nr. 53 / 2003 din Codul Muncii.

Conform noii reglementări, în situația în care angajatorul se află în procedură de insolvență, faliment sau lichidare conform prevederilor legale în vigoare, administratorul judiciar sau după caz lichidatorul judiciar este obligat să elibereze salariaților un document care să ateste activitatea desfășurată de aceștia, durata activității, salariul, vechimea în muncă, în meserie și în specialitate, să înceteze și să transmită în registrul general de evidență a salariaților încetarea contractelor individuale de muncă.

„Reamintim din nou angajatorilor, administratorilor judiciari sau lichidatorilor judiciari, după caz, că termenul de eliberare a documentului mai susmenționat este de cel mult 15 zile de la data solicitării formulată de către un angajat sau un fost angajat, iar data şi temeiul legal al încetării contractului individual de muncă se transmit în aplicația REVISAL cel târziu la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoştinţă a evenimentului ce a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă”, precizează reprezentanții ITM Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.