Ce se întâmplă cu elevii din anii terminali. Când și cum se vor desfășura BAC-ul și Evaluarea Națională

Ce se întâmplă cu elevii din anii terminali. Când și cum se vor desfășura BAC-ul și Evaluarea Națională

Ministerul educației, Monica Anisie, a vorbit despre măsurile luate pentru ca elevii din anii terminali, clasa a VIII-a, respectiv a XII-a, să poată să se pregătească pentru examene.

Astfel, acești elevi vor avea un orar special, pe grupe, iar școala va asigura echipamente de protecție precum măști, dezinfectant, etc. De asemenea, un cadru medical le va lua temperatura la intrarea în școală.

„Școala trebuie să realizeze un orar în așa fel încât o grupă de 10 elevi să nu se întâlnească cu alți 10 elevi. La intrarea în școală va fi întâmpinat elevul de un cadru medical, i se va lua temperatura, elevii vor parcurge un culoar până la intrarea în școală, unde va fi un covoraș cu dezinfectant. Înainte de intrarea elevilor și a profesorilor se va face dezinfecție și vor merge să se spele pe mâini, vor primi măști asigurate de minister. În sala de curs nu vor intra mai mult de 10 elevi și profesorul, vor rămâne două ore pentru pregătire, dacă sunt clasa a VIII-a și trei dacă sunt a XII-a”, a declarat ministrul la un post TV.

„O oră de curs va dura 50 minute, apoi o pauză de 10 minute. Rugămintea mea e să nu interacționeze cu alte grupe, poate și pauzele se vor da diferențiat. După ore, elevii aruncă masca, vor primi de la școală o altă masca și vor pleca spre casă”, susține Anisie.

În ceea ce privește examenele naționale, datele stabilite pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu se schimbă, examenul de Evaluare naţională începe în data de 15 iunie, iar cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie.

„Luăm în calcul că probele de competențe să se desfășoare online. Decizia va fi luată săptămâna viitoare”, declară Monica Anisie, ministerul educației.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.