Ce se întâmplă cu Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș

Ce se întâmplă cu Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș

Liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Județean, Marius Sulincean, acuză conducerea CJA că dă dovadă de neasumare şi lipsă de transparenţă în problema spitalului de la Căpâlnaş.

Conducerea CJA ţine cu tot dinadinsul să transforme actul administrativ în telenovelă, şi soarta spitalului psihiatric de la Căpâlnaş într-un episod regizat de PNL Arad, afirmă Sulincean.

„O spunem public, pentru ca cetăţenii să fie în cunoştinţă de cauză, Marinel Cionca NU era obligat din punct de vedere juridic să transforme în hotărâre de Consiliu, decizia de prelungire a contractului de închiriere pentru unitatea spitalicească menţionată. A făcut-o din neasumare şi pentru a stârni un circ media, inutil şi total contra-productiv pentru bunul mers al sistemului de sănătate arădean. Dacă intenţiona să joace corect putea să îşi asume, în primul rând politic şi apoi administrativ această decizie. Mai ales în ultima vreme, PNL Arad se foloseşte de două ingrediente în tendinţa disperată de a obţine capital politic, dezinformarea populaţiei şi împingerea responsabilităţii în curtea opoziţiei. În acest timp, liderii liberali se victimizează cu fiecare ocazie, cum o fac şi în situaţia de faţă. Trebuie să menţionez că cei din conducerea CJA au împins până pe 29 martie, vineri, prelungirea unui contract de închiriere ce expira pe 31 martie, adăugând şi circul necesar pentru a-şi atinge obiectivele. Altele după cum vedem decât ale locuitorilor acestui judeţ. Cer cât se poate de transparent, ca în cazul în care au întocmit şi iscălit acel contract să îl pună la dispoziţia opiniei publice cu toate explicaţiile de rigoare. Reamintesc că Guvernul României a finanțat prin PNDL construcția unui spital modern la Căpâlnaş, cu 75 de paturi, grupuri sanitare de înaltă calitate și toate condițiile pentru un tratament psihiatric adecvat. Valoarea investiției guvernamentale se ridică la 26,7 de milioane de lei”, declară liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Județean, Marius Sulincean.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.