Ce se întâmplă cu Stadionul UTA și în ce stadiu se află lucrările deja mult întârziate

Ce se întâmplă cu Stadionul UTA și în ce stadiu se află lucrările deja mult întârziate

Am decis! Nu mai aşteptăm după Guvernul României! Continuăm investiţiile la stadion din banii noştri!”,  a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ în cadrul conferinţei de presă susţinută joi, 12 septembrie 2019.

Până în data de 16 octombrie 2019, Primăria Municipiului Arad aşteaptă ofertele pentru lucrările suplimentare dispuse de proiectant,la Peluzele Nord şi Sud, dar şi la Tribunele 1 şi 2. Practic administraţia locală va realiza suplimentar din bani de la bugetul local un bazin de incediu, o casă de bilete la Peluza Sud, finisaje gradene, confecţii metalice, tâmplărie, grupuri sanitare, instalaţii de incendiu, electrice, de încălzire şi ventilaţie  pentru peluzele Nord şi Sud, dar şi pentru Tribuna 2. La rândul ei, Tribuna 1 mai are nevoie de finisaje, tâmplărie, instalaţii sanitare şi canalizare şi lucrări de hidroizolaţii la nivelul terasei.

Potrivit municipalității, lucrările suplimentare  sunt necesare pentru ca arena să corespundă normelor de securitate, având în vedere faptul că proiectul iniţial a fost realizat înainte de tragedia de la Colectiv şi în plus au fost şi alte modificări legislative ce au impus aceste intervenţii suplimentare. Nu trebuie omis faptul  că în proiectul iniţial sprafaţa utilă propusă era de 3.223 mp, iar acum s-a ajuns la 6.031mp. La toate acestea se adaugă faptul municipalitatea arădeană îşi doreşte ca stadionul „Francisc Neumann”să fie de categoria a IV-a, ceea ce a presupus alte investiţii suplimentare.

Încă de la preluarea mandatului am fost întrebat despre stadion. Am cerut o perioadă de răgaz să stabilim parametri tehnico-administrativi. Sunt urcate în sistemul electronic de licitaţie o parte din lucrările necesare şi în circa o lună de zile vom scoate la licitaţie restul lucrărilor. Ele sunt gândite cu posibilităţi de executare şi în condiţii de vreme nefavorabilă şi cu o perioadă de execuţie în jurul a 4-5 luni de zile. Într-un parcurs normal, la începutul anului viitor, stadionul s-ar putea finaliza. În momentul de faţă, în circa 2 săptămâni vom avea gazonul verde, în aproximativ o lună de zile se vor încheia şi lucrările la nocturnă. Sunt lucrări ce trebuia să fie făcute de CNI, conform înţelegerii cu Guvernul. În aceste condiţii vom termina stadionul din banii noştri, din banii arădenilor. Dacă Guvernul va reveni la sentimente mai bune faţă de oraşul nostru, va putea prelua aceste contracte şi va da arădenilor banii înapoi. Este strict decizia lor, noi nu mai aşteptăm după ei! Mergem cu stadionul înainte, a punctat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Până acum Primăria Municipiului Arad a investit în stadionul municipal aproximativ 32 de milioane de lei, iar lucrările suplimentare scoase la licitaţie miercuri, 11 septembrie, sunt estimate la 3,5 milioane de lei.  Termenul de realizare este de 4 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, spun reprezentanții municipalității.

 

 

Loading...
  1. Calineee , vezi ca-l calci pe Balciu pe bataturi , si se supara Geaninoasa , si cine stie ce iese !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.