Ce se întâmplă cu TARIFELE pentru serviciile de apă și canalizare

Ce se întâmplă cu TARIFELE pentru serviciile de apă și canalizare

Eforturile Guvernului de a înlesni viața de zi cu zi a românilor se traduc de la 1 ianuarie și prin scăderea TVA la 9 % pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare, anunță deputatul social-democrat, Florin Tripa.

În mod logic, consecinţa directă va fi substanţială pentru români prin diminuarea valorii cheltuielilor de întreţinere a populaţiei, afirmă Tripa.

„Îmi mențin părerea că orice facilitate guvernamentală își găsește utilitatea doar în măsura în care factorii de decizie la nivel județean găsesc modalitatea de sincronizare justă cu legislația în vigoare. În cazul de față se oferă din nou toate instrumentele necesare pentru scăderea tarifului la apă și canalizare pentru arădeni. Noi am luptat mult pentru ca oamenii să plătească prețul corect la nivelul județului și am combătut prețurile impuse, de-a dreptul nesimțite. Reamintesc faptul că CJA a majorat, în mod nejustificat, în toamnă,  aceste tarife. Suntem și acum în situaţia ridicolă şi periculoasă în care cetăţenii judeţului Arad aproape că plătesc mai mult pentru apa de la robinet decât dacă ar a fi să o cumpere de la Alimentară. Iar aceasta după ce în iunie 2017 am formulat un amendament prin care propuneam  reducerea preţului global, la cinci lei şi cincizeci de bani. Ca în multe alte cazuri, maşina de vot a PNL a reuşit să pună pe butuci un proiect în favoarea cetăţenilor din judeţ, unul cu conotaţii directe la buzunarele oamenilor. Nu trebuie să fie un subiect de dispută politică, în condițiile în care o serie de județe au anunțat, deja de ieri, în mod oficial reducerea tarifelor. Cu alte cuvinte, conducerea liberală a CJA nu mai are în cazul de față nicio scuză pentru a nu aduce la un prag suportabil și echitabil serviciile de apă și canalizare în județul Arad”, spune Florin Tripa, deputat al PSD Arad.

 

  1. Buna ziua,
    Eu luna trecuta pentru 1 mc de apa+canalizare am platit 7,69 lei, deci aproape 1,70 euro.
    Din pacate nu cunosc terifele din alte tari din UE dar mi se pare un tarif foarte mare, avand in vedere ca serviciile lasa mult de dorit.
    In rest un An nou fericit.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.