Ce se întâmplă dacă un pasager moare în avion? Iată soluţia unei companii aeriene!

Ce se întâmplă dacă un pasager moare în avion? Iată soluţia unei companii aeriene!

Problema delicată a decesului unui pasager în timpul zborului pare să fi fost rezolvată de companiile aeriene.

Într-un documentar realizat pentru BBC, angajaţii British Airways aflaţi în faza de training sunt sfătuiţi să nu înghesuie cadavrul în toaletă până la aterizare, întrucât este nedemn pentru decedat, şi un adevărat risc.

Persoana care le face instructajul angajaţilor arată că „dacă ar aluneca de pe toaletă ar ajunge pe podea. Ar trebui dezasamblat aparatul de zbor pentru a scoate persoana de acolo. Cum să-ţi imaginezi că pui un mort în toaleta avionului?”.

În trecut, angajații British Airways mai obişnuiau să re-așeze pasagerii morţi la locurile lor şi să pretindă că dorm. „Aşa procedam în urmă cu mulţi ani – le dădeam o votcă tonic, un tabloid şi măşti de dormit şi erau în regulă. Nu mai facem asta”, spune persoana care le face instructajul angajaților BA.

„Într-o lume simplă, îi aşezi pe scaunele din spate. Ştiu un însoţitor de zbor care a trebuit să stea lângă o persoană decedată pentru tot restul călătoriei. Toată această chestiune este oribilă”, mai spune instructorul.

Soluţia este ca însoţitorii de zbor să „învelească până la gât cu o pătură” pasagerul decedat, dacă trebuie să îl aşeze pe un scaun.

„Este o practică obişnuită ca un pasager decedat să fie aşezat pe un loc liber, la prima clasă sau business class, sau adus în zona de odihnă a echipajului, unde va fi întins şi acoperit. Dacă nu este niciun loc liber, pasagerul mort poate fi asigurat cu centura de siguranţă şi este acoperit bine, pentru a nu fi văzut de ceilalţi pasageri”, concluzionează instructorul.

Foto: wikimedia.org

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.