Ardeiul iute este foarte sănătos pentru organism. Compusul care dă iuțeala ardeilor ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer intestinal, susține un studiu recent.
Capsaicina este componentul activ din ardeiul iute, fiind substanţa care îl face picant. S-a demonstrat ştiinţific că această substanţă este deosebit de eficientă în curele de slăbire, prin arderea accelerată de calorii şi reducerea poftei de mâncare.
Recent, cercetătorii au administrat capsaicină șoarecilor, aceștia fiind predispuși genetic să dezvolte tumori în tractul gastrointestinal. Substanța administrată a declanșat un receptor de durere în interiorul celulelor din intestine, declanșând astfel o reacție ce reduce riscul de a face tumori colorectale.
Tot în cadrul acestui experiment, oamenii de știință au descoperit că administrarea acestei substanțe a mărit durata de viață a șoarecilor cu peste 30%. Mai mult, capsaicina are un efect și mai mare atunci când este combinată cu Celecoxib, un medicament antiinflamator, ce se folosește în tratarea anumitor forme de artrită.
Foto: Wikimedia.org
Lasă un comentariu