Ce se întâmplă cu ȘTRANDUL NEPTUN. Noile modificări propuse de PRIMĂRIE

Ce se întâmplă cu ȘTRANDUL NEPTUN. Noile modificări propuse de PRIMĂRIE

După ce consilierul Marin Lupaș a criticat faptul că Primăria nu propune efectiv gratuitate pentru acces în zona comercială în noul Regulament de organizare și funcționare a Ștrandului, primarul Gheorghe Falcă a replicat că o va face printr-o altă hotărâre de consiliu. În dezbaterea Consiliului Local din această joi intră un document ce modifică atribuirea directă a Ștrandului către RECONS și aprobarea documentaţiei de atribuire directă prin concesiune. Din păcate, nici acest proiect nu vine să clarifice situația, ci cauzează și mai multă confuzie!

„Nu înțeleg de ce preferă Primăria confuzia în locul clarității. Primarul se învârte după deget, ar fi trebuit să modificăm acea Hotărâre din 2015 unde sunt enumerate prețurile de intrare.  Eu nu țin neapărat să îmi apară numele pe vreo propunere care ar aduce beneficii arădenilor, i-am și transmis domnului Falcă că nu trebuie să vin eu cu un proiect de hotărâre, e destul să pună el un consilier PNL să facă această inițiativă. Ce vedem acum? În loc să scoatem biletele din zona comercială sau pietonală, la modul concret, primarul vrea să re-deseneze zonele și conform Articolului 3 din proiectul ce îl vom dezbate în ședință joi: «Imobilele rezultate ca urmare a restrângerii limitelor zonei de agreement Ştrand Neptun trec în administrarea Consiliului Local al Municipiului Arad, prin direcţiile de specialitate»”, precizează consilierul municipal independent.

„Apoi, dacă Primăria nu minte și vrea ceva deschis în locul zonei comerciale, de ce se mai reglementează locația respectivă în Regulamentul Ștrandului dezbătut recent? Nu știm exact ce vrea să facă cu atâtea pretexte, cel mai clar pare a fi un gard în plus pentru accesul la căsuțe. Oricum, mă întreb și de ce ar dori împrejmuirea zonelor de căsuțe dacă în anunțul inițial ele aveau să facă parte din așa-zisul Parc al Cetății?!”, întreabă Lupaș.

Consilierul municipal aduce în discuție și un amendament aprobat de Consiliul Local la momentul concesionării Ștrandului către RECONS. „Îi aduc aminte domnului Falcă că atunci când am votat să atribuim RECONS-ului serviciul public de agrement, am convenit toți consilierii că vom avea o analiză după câțiva ani pentru a vedea dacă a fost o decizie bună și pentru a ne baza viitoarele decizii privind Ștrandul pe date concrete. A fost un amendament votat, nu se poate trece cu vederea ca și cum ar fi fost doar o discuție. Ce face Primăria acum când impune acest proiect, fără dezbatere publică ca să afle toți arădenii ce se propune acolo, pentru că probabil s-a speriat de mobilizarea celor interesați anul trecut? Degeaba vrea să pară un om democratic, Falcă ignoră efectiv un vot, nu are respect pentru Consiliul Local Municipal și face ce vrea, la modul cel mai discreționar. Am să întreb în ședința comisiei dacă mai votăm ceva sau îl lăsăm pe domnul primar să calce în picioare voința forului legislativ local, concluzionează Marin Lupaș.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.