Ce SOLUȚIE au găsit aleșii locali pentru acoperirea pierderilor de la CET

Ce SOLUȚIE au găsit aleșii locali pentru acoperirea pierderilor de la CET

Toți arădenii știu faptul că situația CET-ului este una extrem de gravă. Nu este prima oară când cetățenii riscau să rămână fără căldură și apă caldă la începutul iernii, iar datoriile uriașe ale acestei societăți continuă să crească.

În cadrul ședinței publice ordinare a Consiliului Local Municipal (CLM) care a avut loc astăzi, consilierii au avut pe ordinea de zi un proiect care prevede „acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat și neacceptat în preț/tarif, înregistrate de SC CET Hidrocarburi SA Arad”.

Astfel, pentru a acoperi aceste pierderi, s-a dorit alocarea sumei de 7,8 milioane de lei din excedentul bugetar, bani care inițial trebuiau alocați pentru modernizarea Unității Militare din Gai și a Colegiului Național Preparandia „Dimitre Țichindeal”.

Consilierul local Bogdan Boca a avut un amendament la acest proiect și a cerut modificarea sumei la 2,8 milioane de lei. Asta deoarece în următoarele zile municipiul Arad va primi de la Guvern suma de 5 milioane de lei pentru CET.

SC CET SA Arad apare pe ordinea de zi aproape la fiecare ședință a CLM, acumulează datorii de ani de zile, pierderile sunt foarte mari, iar până acum nimeni nu a reușit să găsească o soluție pe termen lung, una care să nu îi mai expună pe arădeni riscului de a rămâne în frig în propria locuință.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.