Ce spectacole se joacă pe scena teatrului arădean la final de februarie

Ce spectacole se joacă pe scena teatrului arădean la final de februarie

Ultima săptămână a lunii februarie le aduce iubitorilor de povești teatrale trei spectacole, pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Prima întâlnire propusă de actorii arădeni este cea cu o producție pe cât de longevivă, pe atât de îndrăgită: spectacolul „Cerere în căsătorie”, după A.P. Cehov, în traducerea și adaptarea scenică a lui Florin Covalciuc. Reprezentația este programată pentru joi, 24 februarie, de la ora 18.00, în Sala Studio.

Sfârșitul de săptămână vine cu o întâmplare teatrală provocatoare. Este vorba despre spectacolul de teatru-experimental exist.exe, realizat în colaborare cu Departamentul Regie al UNATC ,,I.L. Caragiale” București și construit pe texte de Iv cel Naiv, Vlad Isăilă și Monica Stoica. Tinerii artiști implicați în construcția spectacolului „exist.exe” sunt Vlad Isăilă și Monica Stoica (studenți la Regie Teatru, anul III) și Sabina Reus și Ioana Groza (studente la Scenografie, anul III). Ei sunt coordonați de prof. univ. dr. Theodor Cristian Popescu. Distribuția este alcătuită din: Alina Vasiljiević, Angela Petrean Varjasi, Dorina Darie Peter, Oltea Blaga, Carmen Butariu, Liliana Balica, Cecilia Lucanu Donat, Oana Kun, Valentin Voicilă și  Robert Pavicsits.

Cei care își doresc să fie spectatori ai acestui demers teatral interesant o pot face sâmbătă, 26 februarie, de la ora 18.00 sau de la 19.30, în holul TCISA.

Duminică, 27 februarie, tot de la 6 seara, dar de data aceasta în Sala Mare, este timpul pentru o întâlnire de suflet, pentru un exercițiu de sinceritatea absolută: aceea cu spectacolul „One (Wo)Man Show”, cu și de Zoltan Lovas.

„În acest spectacol sunt povești, frânturi de amintiri și senzații foarte personale. Pot spune că am revenit… la mine însumi. E viața mea”, spune actorul Zoltan Lovas

Accesul în sălile de spectacol este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARSCoV-2, respectiv persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore. Măsura se aplică tuturor spectatorilor cu vârsta peste 12 ani. Participarea publicului este permisă până la 30% din capacitatea maximă a sălii, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Foto: „exist.exe”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.