Ce spun reprezentații Primăriei despre CRIZA de la CET

Ce spun reprezentații Primăriei despre CRIZA de la CET

Reprezentanţii Ministerului Energiei, ai Primăriei Municipiului Arad, ai CET Arad şi ai Romgaz se vor reuni marţi, 13 februarie 2018, ora 10.00 la sediul ministerului în încercarea de a găsi o soluţie la problema furnizorului de agent termic din Arad care a fost somat de compania C- Gaz să plătească în avans pentru consumul de gaze.

Întrezărim în această solicitare de plătă în avans o formă de şantaj faţă de CET. Dincolo de acest aspect, întrebarea e: cine plăteşte? Primăria, nu poate, cetăţenii, nu!”, este de părere primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Edilul îşi pune toate speranţele în întâlnirea de săptămâna viitoare, cu toate că a descoperit cu stupoare că nici prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, nici o parte din parlamentarii arădeni nu ştiau de ea, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Aceasta denotă lipsă de interes pentru problemele Aradului. Din păcate nu este pentru prima dată. De ani de zile plătim din bugetul nostru obligaţiile Guvernului României faţă de Arad. E de ajuns să ne amintim de Guvernul condus de Victor Ponta care în 2013 şi 2014 nu a dat nici un leu Aradului, acelaşi Guvern care  la Timişoara, în 2014, dădea 62 de milioane de lei, iar Aradului  7,7 milioane,  un Guvern care în 2015 acorda bani pentru opt centrale în ţară şi la Arad nu dădea niciun leu. În 2016, Guvernul Cioloş acorda CET-ului 16 milioane, iar anul trecut Guvernul Tudose, 5 milioane. Consider că este o mare nedreptate să plătim în continuare din buzunarul arădenilor obligaţiile Guvernului. Este nevoie de mai multă implicare din partea tuturor şi cu atât mai mult din partea parlamentarilor arădeni  şi a reprezentantului Guvernului în teritoriu, afirmă Gheorghe Falcă.

Primarul muncipiului Arad, Gheorghe Falcă îi invită la întâlnirea de la minister atât pe parlamentarii arădeni cât şi pe prefectul  judeţului,  subliniind  importanţa unei reprezentări serioase a Aradului la acestă reuniune.

„Este responsabilitatea noastră a tuturor de a face presiuni la Guvern pentru respectarea obligaţiilor acestuia  faţă de Arad”, a punctat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.