Ce spune ministrul de interne Carmen Dan despre mitingul diasporei din 10 august. A fost sau nu considerat LOVITURĂ DE STAT

Ce spune ministrul de interne Carmen Dan despre mitingul diasporei din 10 august. A fost sau nu considerat LOVITURĂ DE STAT

Interpelată de deputatul USR Arad, Sergiu Vlad, ministrul de interne, Carmen Dan, a recunoscut că la 10 august 2018 nu s-a încercat o lovitură de stat.

Deputatul USR Arad, Sergiu Vlad, s-a adresat ministrului de interne, Carmen Dan, în cadrul audierilor de la comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaților, referitor la existența unor indicii care să susțină varianta loviturii de stat. Referitor la acest subiect, cei de la USR Arad amintesc că Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a emis teoria conform căreia mitingul diasporei din 10 august a reprezentat o încercare de lovitură de stat, menită să răstoarne puterea legitimă.

Reacția autorităților la mitingul diasporei din 10 august ridică o serie de semne de întrebare cu privire la scopul și modul de intervenție al forțelor de ordine. Este o certitudine faptul că numeroși civili pașnici au căzut victime ale jandarmilor, printre care copii, femei și bătrâni, că s-a făcut exces de forță. Pentru aceasta am dorit să aflu dacă intervenția jandarmilor a urmărit exclusiv dispersarea manifestanților și eliberarea pieței sau au fost luate și măsuri pentru protejarea manifestanților, majoritatea pașnici. De asemenea, consider că trebuie să aflăm dacă teoria loviturii de stat are suport real sau este doar o încercare a puterii de a masca abuzurile comise împotriva protestatarilor. Răspunsul doamnei ministru confirmă că ipoteza loviturii de stat este o pistă falsă, că puterea nu a avut o justificare pentru intervenția abuzivă. În acest context avem nevoie ca ancheta demarată să continue, pentru ca în final cei vinovați să suporte consecințele prevăzute de lege, a declarat Sergiu Vlad, deputat al USR Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.