Ce sunt confecțiile metalice și cum sunt utilizate?

Ce sunt confecțiile metalice și cum sunt utilizate?

Oțelul inoxidabil este unul dintre cele mai populare materiale din industria construcțiilor și nu numai. Se poate utiliza pentru a produce hale industriale, dar și pentru construcții de case sau pentru alte tipuri de confecții utilizate în diverse domenii. Toate acestea sunt posibile datorită faptului că acest material se procesează mai ușor și are o rezistență foarte bună la agenții corozivi. În plus, toate aceste produse sunt ecologice, sunt durabile și sunt ușor de întreținut.

De ce se utilizează oțelul inoxidabil în confecții metalice?

Atunci când vorbim despre confecții metalice ne referim la structuri durabile, special concepute pentru a rezista mult timp. Oțelul inoxidabil este o combinație de fier, crom și carbon. Cromul este cel care dă proprietățile inoxidabile ale oțelului utilizat în confecții. În urma unei reacții chimice care are loc între crom și oxigen, pe suprafața oțelului se formează un strat foarte subțire de dioxid de crom. Acest strat este rezistent la rugină și în același timp este suficient de subțire pentru a nu fi observat cu ochiul uman și pentru a nu afecta estetica produsului. 

Standardele din domeniu sunt că oțelul inoxidabil ar trebui să aibă un conținut de crom de minim 11% pentru a putea avea proprietățile necesare care îl fac atât de durabil.

Unde sunt utilizate produsele din oțel inoxidabil?

Cele mai multe produse din oțel inoxidabil sunt folosite în structuri metalice rezistente, pentru diverse construcții. Datorită versatilității acestui material, serviciile care se ocupă de producția de inox sunt folosite în numeroase industrii. Spre exemplu, oțelul inoxidabil poate fi folosit pentru structurile metalice care ajută la construirea de hale, spații industriale, mese, rafturi, balustrade și nu numai. 

De asemenea, oțelul inoxidabil este inclus și în alte domenii cum ar fi producția de cisterne de lapte pentru depozitarea lactatelor, rezervoare pentru diverse produse petroliere și instalații de producție. 

Ce avantaje oferă oțelul inoxidabil?

Oțelul inoxidabil vine cu numeroase aplicații. Cel mai important avantaj al oțelului inoxidabil este, după cum sugerează și numele, rezistența la coroziune. Aceste produse sunt foarte rezistente la acizi, baze și la soluțiile care conțin clor. Sunt perfecte și în contactul cu apa. 

În plus, oțelul se va caracteriza prin rezistență la temperaturi ridicate și prin longevitate. Totul ține de fapt de modul în care este folosit produsul din oțel inoxidabil, însă cel mai important avantaj rămâne durabilitatea.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.