În România și nu numai, există nenumărate superstiții, tradiții și obiceiuri pentru noaptea dintre ani. Se spune că pentru a avea noroc în dragoste trebuie să purtăm ceva roșu, iar pentru a ne îmbogăți, la ora 12 fix trebuie să avem la noi cât mai mulți bani.
Pe lângă aceste superstiții, există o serie de obiceiuri în ceea ce privește masa de Revelion. Ca regulă generală, este indicat să se evita carnea roșie, în favoarea cărnii de pasăre. Se consumă carne de cocoș sau de curcan și nu de găină, deoarece se spune că ți se va împrăștia norocul la fel cum scurmă găina pământul.
De asemenea, pentru a „aluneca” mai ușor în noul an, la masa festivă se mănâncă preparate din pește, care este indicat și de către nutriționiști deoarece este o carne slabă.
Se recomandă și consumul de fructe și legume în noaptea dintre ani, mai ales struguri, câte un bob pentru fiecare lună pentru a ne merge bine tot anul!
Lasă un comentariu