Primăria Municipiului Arad în colaborare cu Asociația RoRec organizează în data de 28 martie 2015 minicampania de colectare a DEEE și invită arădenii să se debaraseze de deșeurile electrice și electronice.
Pentru predarea de frigidere sau congelatoare complete sunt oferite tichete cadou în valoare totală de 40 lei (4 x 10 lei). Pentru mașini de spălat complete sunt oferite tichete cadou în valoare totală de 20 lei (2 x 10 lei).
Cetățenii care predau deșeuri DEEE de dimensiuni reduse (altele decât frigidere, congelatoare, mașini de spălat) sunt înscriși automat la o tombolă cu premii care constau în produse electrocasnice (cuptor cu microunde, filtru de cafea etc). Tombola va avea loc în data de 30 martie 2015, la ora 12.
Pentru deșeurile DEEE grele sau voluminoase este pus la dispoziție serviciul gratuit de colectare de la domiciliu, pe bază de programare. Numărul de telefon pentru programări este 0751-302.123 sau 0800-444.800, număr apelabil GRATUIT în orice rețea de telefon, 7 zile din 7. În data de 28 martie 2015 preluarea deșeurilor electrice și electronice de mari dimensiuni de la domiciliu se va face între orele 9-17.
Deșeurile de echipamente de dimensiuni mici (altele decât frigidere, congelatoare, mașini de spălat) pot fi predate în oricare din următoarele puncte de colectare organizate în data de 28.03.2015:
- Zona Alfa – în spatele supermarketului Carrefour
- Zona Micălaca – str.Abrud, în spatele blocului 129 sc.C (în spatele Pieței Miorița)
- Zona Gării – lângă Grădinița PP 15, str. Avrig
- Zona Vlaicu – intrare hala Piața Agroalimentară
- Calea Timișorii nr. 39 – în fața Centrului de zi pentru vârstnici (zona magazin Lanțul)
- Zona Grădiște – în fața Șc. Generale Aron Cotruș, Aleea Romanței.
Ce sunt DEEE-urile?
Prin deșeu de echipament electric sau electronic (DEEE) se înțelege un deșeu al unui echipament ce este/a fost conectat la curent electric sau câmp electromagnetic pentru a funcționa corespunzător în mod independent. Debarasarea de aceste obiecte nu se poate face la rampele de gunoi menajer întrucât conțin în materiale și substanțe poluante/ toxice. Colectarea se poate face numai de operatori specializați. După preluarea de la populație a deșeurilor, acestea sunt inventariate, stocate în funcţie de tehnologia de tratare/reciclare aplicabilă (ex: aparate frigorifice, televizoare/monitoare CRT, tuburi fluorescente, aparate electrocasnice de mari dimensiuni etc.) și se transportă în condiții de siguranță către operatorii de tratare şi reciclare.
Lasă un comentariu