Ce vor face arădenii cu BRAZII DE CRĂCIUN. Unde trebuie depozitați

Ce vor face arădenii cu BRAZII DE CRĂCIUN. Unde trebuie depozitați

Deși tot mai multe persoane optează pentru un brad artificial, cei naturali sunt încă la mare căutare. Din păcate, după ce trec Sărbătorile, aceștia sunt aruncați la tomberon, împreună cu gunoiul.

După Anul Nou, orașul devine un peisaj trist în care brazii de care arădenii s-au bucurat câteva săptămâni sunt lăsați de multe ori la voia întâmplării, ba pe marginea drumului, ba aruncați de pe fereastră sau balcon. Cei mai mulți ajung la container, deși firma care se ocupă de salubrizare, Retim, nu are nici obligația și nici dreptul de a-i colecta, riscând chiar să fie amendată.

Astfel, pentru a afla ce trebuie să facă arădenii cu brazii de Crăciun, am solicitat informații de la Primărie. Ni s-a spus că s-au pus în discuție mai multe soluții, una dintre ele fiind locuri special amenajate unde să fie lăsați brazii, soluție care însă nu a fost considerată potrivită deoarece, după cum am menționat și noi anterior, mulți cetățeni pur și simplu îi aruncă de la etaj. Cea mai bună variantă a rămas ca tot un operator de salubritate să îi ia, cu niște mașini speciale, dar încă nu este nimic bătut în cuie, potrivit reprezentanților Primăriei.

„Primăria Municipiului Arad recomandă cetăţenilor să depoziteze brazii de Crăciun în proximitatea platformelor gospodăreşti. Până la finele lunii ianuarie, un operator va colecta diferenţiat aceste deşeuri, o dată sau de de două ori pe săptămână”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ralu Cotrău.

Se vede și în această situație că suntem cu mult în urma altor orașe, mai ales față de cele din străinătate, unde există containere speciale pentru brazi, sau oamenii sunt obligați să îi ducă la firme pentru a fi reciclați, iar dacă îi lasă la gunoi sunt amendați.

 

 

 

  1. Se vede din avion că Retim trebuie sa ii colecteze si sa ii duca la statia de compostare ! Numa sa fie cine sa le arate ce obligații au! Deocamndata nu i nime da nici nu ramane asa fi sigur😉

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.