Ce WEEK-END-uri! Motoare turate la Pecica şi clătite medievale la Moneasa

Ce WEEK-END-uri! Motoare turate la Pecica şi clătite medievale la Moneasa

Consiliul Judeţean Arad (CJA) şi Centrul Cultural Judeţean Arad (CCJ) continuă sprijinirea evenimentelor devenite tradiţionale. După Festivalul Părădăicilor, în următoarele două week-end-uri, CJA şi CCR vă inivită la MotoRock, la Pecica (17-19 iulie), respectiv la Parada Clătitelor, la Moneasa (25-26 iulie).

„Sunt două evenimente de tradiţie ale judeţului nostru, incluse în calendarul cultural al Consiliului Judeţean şi al Centrului Cultural Judeţean. Cele două festivaluri atrag anual mii de participanţi, fapt care confirmă interesul arădenilor pentru acest gen de evenimente”, a afirmat Adrian Ţolea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

La Moneasa, Parada Clătitelor a ajuns la a 15-a ediţie, în timp ce la Pecica, Festivalul de MotoRock este la cea de a 11-a ediţie.

La MotoRock vor fi două zile de concerte cu trupe din ţară şi străinătate, printre formaţii numărându-se Black Diamond, NeverGreen, The Case, Sevi, Bronx, în program fiind incluse şi „numere” de motocicletă: paradă, acrobaţii etc.

La Moneasa, în acest an, Parada Clătitelor se va desfăşura sub sloganul: Clătite medievale. Marele nume care va urca pe scena din staţiunea arădeană este Mircea Baniciu, alături de Teo Boar şi Vlady Cnejevici.

Printre interpreţi se va afla formaţia de muzică medievală Lupus Dacus (paradă şi miniconcert), întreaga zi de sâmbătă, 25 iulie, purtând o amprentă medievală: Lupte full-contact cu arme medievale, prezentare tabără, costumaţie şi arme medievale, şcoală de lupte o arme specifice epocii, inclusiv „arderea” unei vrăjitoare pe rug.

Lupus Dacus CJA

Duminică va fi un spectacol folcloric, cu Lucian Drăgan, Viorel Leric, Adi Balint, Vasile Coca, Leontin Ciucur, urmat de concertul lui Mircea Baniciu, ambele urmând să se desfăşoare la Teatrul de Vară.

  1. aradean adevarat 16 iulie, 2015, 2:34 pm

    ce mama naibii are Moneasa asemenator cu epoca medievala sa faci spectacol de genul asta.uitati-va la shighisoara, medias, cetatatea rasnovului si sa vedeti cum se potriveste cu statiunea Moneasa.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.