Ce zone PIETONALE cu TERASE va avea Aradul și în ce perioade vor funcționa

Ce zone PIETONALE cu TERASE va avea Aradul și în ce perioade vor funcționa

Arădenii vor avea trei zone pietonale cu terase, dintre care una permanentă, iar celelalte două doar în sezonul cald, până inclusiv la final de octombrie.

Cetățenii se bucură deja de ele, iar acum se va stabili exact perioada în care vor funcționa.

Consilierii locali vor vota vineri, în cadrul unei ședințe publice extraordinare, proiectul de hotărâre privind aprobarea unor măsuri pentru transformarea unor străzi din municipiul Arad în zone pietonale.

Ținând cont de „faptul că prin aplicarea Hotărârii nr. 235/2020 s-a transformat Piața Luther în stradă pietonală, cetățenii fiind mulțumiți de faptul că s-a creat încă o posibilitate de recreere, iar comercianții care desfășoară activități de alimentație publică, cu terase pe stradă au putut să ofere clienților lor posibilitatea de a se destinde și a profita de ofertele lor; Faptul că Piața Luther a fost proaspăt reamenajată și se află în zona centrală, la mică distanță de parcurile din zona centrală, motiv pentru care cetățenii aleg să se relaxeze în această zonă, după cum se arată în raportul de specialitate din cadrul proiectului, s-a propus transformarea Pieței Luther (în spatele Bisericii Roșii) în zonă pietonală cu caracter permanent.

De asemenea, și următoarele străzi din municipiul Arad se transformă în zone pietonale, cu respectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, după cum urmează:

– tronsonul Piața Avram Iancu, cuprins între Strada Grigore Alexandrescu Nr. 1 și Strada Tribunul Dobra Nr. 2, și Strada 1 Decembrie 1918, în perioada: 1 mai – 31 octombrie, zilnic, între orele 10,00 – 24,00.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.