Cea mai mare investiție în Arad din ultimii 34 de ani! Bibarț amenință cu judecata

Cea mai mare investiție în Arad din ultimii 34 de ani! Bibarț amenință cu judecata

Primăria Municipiului Arad a anunțat că a fost desemnat câștigătorului licitației pentru retehnologizarea CET H.

Urmează o perioadă de 10 zile pentru depunerea eventualelor contestații.

Mă bucur că suntem primul municipiu din România care încheiem procedura de licitație și semnăm contractul cu firma care va asigura serviciile de proiectare și va executa lucrările propuse în cadrul acestui proiect extrem de important pentru noi. Este cea mai mare investiție în Municipiul Arad din ultimii 34 de ani! Ducem o bătălie contra cronometru, fiind vorba despre fonduri PNRR, pentru a finaliza investiția până în anul 2026, conform prevederilor contractuale. În cazul în care vor fi unii contestatari «de serviciu» care nu vor urmări decât să ne întârzie, îi vom da în judecată și vom cere despăgubiri, așa cum am procedat și în alte situații, a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

De remarcat, că retehnologizarea CET H se va realiza cu ajutorul unei finanțări din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta 6 Energie.   

Este vorba despre prima investiție majoră, din ultimele trei decenii, în dotarea CET H cu echipamente și instalații noi. La finalizarea acesteia, în doi ani de zile, Municipiul Arad va putea dispune de o nouă sursă de producere a energiei termice și electrice.

Prin implementarea acestui proiect se intră într-o nouă etapă de modernizare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Arad, în care se urmărește reducerea consumului de combustibil primar cu peste 30% prin producerea energiei electrice și termice în cogenerare de înaltă eficiență și în egală măsură reducerea emisiilor de CO2 (dioxid de carbon) în atmosferă tot cu peste 30 de procente.  Nu în ultimul rând se estimează că în urma realizării acestei investiții, prețul de producție al gigacaloriei ar putea scădea cu cel puțin 50%.

  1. Da de aia nea tait din bonurile de masa ne da an 75 la suta o luna de zile si ne taie din salar

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.