Cea mai recentă carte a prof. univ. dr. Lizica Mihuț, în toate marile biblioteci publice din România

Cea mai recentă carte a prof. univ. dr. Lizica Mihuț, în toate marile biblioteci publice din România

Cea mai recentă carte publicată de prof. univ. dr. Lizica Mihuț, „Atitudini și confesiuni”, poate fi găsită acum în toate marile biblioteci publice din România.

„Cu prilejul lansării cărții în Sala Regele Ferdinand a Primăriei Arad, în prezența unui public numeros, cu participarea oficialităților arădene, am precizat că aceasta va fi trimisă la toate marile biblioteci publice din România. Mărturisesc că m-au impresionat adresele de mulțumire primite pentru donarea cărții, din partea directorilor acestor biblioteci, gest elegant și grăitor prin el însuși. Sper că și biblioteca arădeană «A.D. Xenopol» va prelua acest model de gratitudine intelectuală și, mai ales, va reuși, în sfârșit, după mulți ani, să rezolve marea problemă a spațiului, total insuficient, prin plecarea Secției de Artă a muzeului județean de la etajul al II-lea al bibliotecii, plasată neinspirat la capăt de coridor, parcă anume să fie văduvită de vizitatori. Sunt sigură că această problemă vitală pentru prezentul și viitorul instituției va fi rezolvată, ea aflându-se pe agenda vicepreședintelui Consiliului Județean, Ionel Bulbuc, un tânăr politician dinamic și cu viziune culturală, care ne-a și relatat că are în atenție câteva soluții în acest sens. Apreciem că biblioteca arădeană prin Departamentul de Digitalizare, și aici țin să subliniez strădaniile Loredanei Horeanu și a lui Andrei Paul Bocșa, pune la dispoziția tuturor celor interesați peste 44.900  de ziare, reviste și cărți în format electronic ce alcătuiesc biblioteca digitală, ce poate fi accesată online pe adresa web: «digital.bibliotecarad.ro». Este important să subliniez că 13 din cele 29 de cărți ale mele (27 autor unic, 2 în colaborare, o carte de interviuri ), între care și ultima apariție editorială «Atitudini și confesiuni», extrem de solicitată de arădeni, pot fi accesate online la adresa web deja menționată. Aș mai adăuga că această ultimă apariție editorială este o crestomație jurnalistică, ce relevă o imagine plurivalentă și multicoloră a ultimilor aproape șapte ani din viața Aradului (15 septembrie 2015 – 7 martie 2022), consemnând  biografii și contribuții de excepție, dar și atitudini critice, toate «așezate» sub privirile severe ale judecății timpului, această carte constituind o oglindă, care nu deformează faptic realitatea, ci o propune ca obiect de meditație”, a precizat prof. univ. dr. Lizica Mihuț în cadrul unei conferințe de presă organizate marți, 23 august, la sediul Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze.

La eveniment au participat și reprezentantele Asociației Con Brio.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuț a ținut să sublinieze faptul că Forumul Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze are în atenție relațiile româno – chineze, precum și cultura  și civilizația chineză și nu se va referi la alte aspecte.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.