Ceasul din turnul Primăriei Arad va fi recondiționat

Ceasul din turnul Primăriei Arad va fi recondiționat

Ceasul din turnul Palatului Adminstrativ va fi reparat. La finele săptămânii trecute au început lucrările de demontare  a acestuia, urmând să fie transportat în atelierul unei  firme din oraș, firmă desemnată câștigătoare a procedurii de achiziție inițiată de Primăria Arad pentru recondiționarea orologiului al cărui mecanism  avea elemente lipsă, nu mai funcționa corect și transmitea erori privind ora exactă.

În plus, părțile metalice ale ceasului erau afectate de rugină.

Timp de 8 luni, orologiul va fi supus unui amplu proces de recondiționare care presupune verificarea mecanismului și a componentelor existente, inventarierea părților componente ale ansamblului ceasului, curățarea de rugină și depuneri a acestora, reconstruirea/refacerea în atelier a elementelor dispărute sau degradate ale ceasului, remontarea pieselor componente și recalibrarea mecanismului, efectuarea de probe în atelier.

De asemenea, lucrările implică refacerea sistemului audio al ceasului pentru utilizarea melodiei, montajul mecanismului reparat în turn, repararea și revopsirea cadranelor ceasului și a marcajului orelor, restaurarea, curățarea/sablarea clopotului care va bate ora exactă și sferturile de oră, automatizarea ridicării greutăților ceasului mecanic și efectuarea de reglaje și probe, după montajul ansamblului ceasului în turn.

Lucrările de recondiționare a ceasului din turn se ridică la suma de 172.850 lei (fără TVA), bani alocați din bugetul local.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.