CECCAR Arad îmbracă straie de sărbătoare, iar CEI MAI BUNI profesioniști contabili, PREMIAȚI

CECCAR Arad îmbracă straie de sărbătoare, iar CEI MAI BUNI profesioniști contabili, PREMIAȚI

În anul Centenarului Marii Uniri, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (C.E.C.C.A.R.), filiala Arad, va desfășura manifestările ediției din acest an a „Zilei Naționale a Contabilului Român” sub egida „97 de ani de istorie a profesiei contabile în România la 100 de ani de la Marea Unire”.

Ca urmare a descoperirii Decretului Regal nr. 3036, semnat de către Regele Ferdinand I la 13 iulie 1921, care aproba Legea pentru organizarea CECCAR ca organism profesional independent, începând din acest an, evenimentul se va organiza în data de 13 iulie, nu în 21 septembrie, așa cum eram obișnuiți.

Manifestarea ajunsă la cea de-a XIV- a ediție este celebrată în mod unitar, în toată țara, sub patronajul filialelor CECCAR, pentru recunoașterea oficială a rolului important pe care profesia contabilă și practicanții acesteia îl au în economie și societate, aceștia contribuind, evident, la siguranța și sustenabilitatea economică a organizațiilor. „Profesionistul contabil nu este un simplu țiitor de registre, el reprezintă creierul financiar al unei organizații, ghidând managementul în desfășurarea activităților eficiente, ajutând la reevaluarea constantă a acestora, în vederea evitării oricărui derapaj econimic”, a declarat Dorel Mateș, președinte al CECCAR, Filiala Arad.

Membrii filialei arădene vor marca evenimentul printr-o reuniune festivă ce va avea loc vineri, 13 iulie 2018, începând cu ora 15,30, în sala de ședințe a Consiliului Județean Arad, urmată de un program de socializare la un restaurant aflat în vecinătate. Alături de membrii Filialei CECCAR Arad se vor bucura și sărbători beneficiarii serviciilor profesioniștilor contabili, invitaţi de seamă din instituţiile publice locale, dar și reprezentanți ai mediului antreprenorial.

Întrucât Ziua Națională a Contabilului Român reprezintă și un moment de legitimă mândrie a tuturor celor care practică această profesie, evenimentul va marca, în acest sens, și un moment de recunoaștere și cinstire, în mod public, a activității depuse de membrii organismului profesional în anul anterior, prin organizarea, de către filiala Corpului, a Topului local al membrilor CECCAR din județul Arad.

De remarcat că, în prezent, filiala arădeană a Corpului totalizează un număr de 1583 de membri, dintre care 1107 sunt experți contabili, 168 contabili autorizați, iar diferența o reprezintă societățile de contabilitate.

Loading...
  1. La multi ani
    ceccar arad!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.