USR cere Primăriei Arad să nu mai țină ascunse salariile angajaților

USR cere Primăriei Arad să nu mai țină ascunse salariile angajaților

USR cere Primăriei Municipiului Arad să respecte prevederile referitoare la transparență din Legea-cadru numărul 153 din 2017 privind Salarizarea personalului plătit din fonduri publice, mai exact dispozițiile Articolului 33 – Transparenţa veniturilor salariale, pentru a face cunoscut arădenilor nivelul acestora.

Potrivit reprezentanţilor USR, primarul Aradului încalcă obligația prevăzută de art. 33, alin. (1) din Legea-Cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, numărul 153 din 28 iunie 2017, de a publica pe pagina de internet proprie lista tuturor funcţiilor din instituţia respectivă ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice, însoțită de informații privind salariul de bază, valoarea sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor şi premiilor eligibile pentru fiecare funcţie, valoarea anuală a voucherelor de vacanţă care urmează să fie acordate pentru o perioadă lucrată de un an, orice alte drepturi în bani şi/sau în natură, precum și orice informaţii cu privire la posibile limitări ale venitului salarial, împreună cu baza legală a acestora.

USR își asumă lupta pentru cheltuirea la vedere a banului public și solicită Primăriei să facă publice informațiile referitoare la salarizarea primarului și a propriilor angajați, pe care administrația locală evită a le supune transparenței publice. În condițiile în care ei sunt cei care suportă aceste cheltuieli, cetățenii au dreptul să cunoască cu cât sunt remunerați cei care se ocupă de gestionarea serviciilor primăriei, în frunte cu edilul șef.

„Această lege lasă la latitudinea administrațiilor locale politica de fundamentare a salariilor plătite propriilor angajați, cu condiția de a face acest lucru transparent, prin publicarea sumelor. Faptul că primarul încearcă să ascundă nivelul de salarizare a angajaților săi ridică suspiciuni. Probabil se teme să dea seama în fața alegătorilor pentru banii cheltuiți cu plata angajaților din propriul aparat. În condițiile în care performanța administrației locale lasă de dorit, o salarizare mai mult decât generoasă a celor care lucrează pentru primar s-ar putea să îi enerveze pe contribuabili”, a declarat deputatul Sergiu Cosmin Vlad.

Loading...
  1. Ce as vrea eu sa-i vad pe toti politicienii Aradului la lucru in primarie pe salariile actuale (a se citi de mizerie). Cred ca se stie de toata lumea ca daca nu esti vreun sef/sefulet prin primarie, atunci te cheama “mort de foame” sau “rupt in coate”.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.