Cel mai aglomerat oraş din Europa: Șoferii PETREC 12 zile de muncă pe an ÎN TRAFIC

Cel mai aglomerat oraş din Europa: Șoferii PETREC 12 zile de muncă pe an ÎN TRAFIC

Traficul infernal din marile metropole duce la disperare șoferii, care se plâng că, pe zi ce trece, petrec tot mai multe ore în mașină.

Cel mai aglomerat oraș din Europa a fost desemnat, anul acesta, Londra, capitala Marii Britanii, unde șoferii petrec 96 de ore în trafic, adică echivalentul a 12 zile de muncă.

Creşterile fără precedent în rândul populaţiei, la care se adaugă creşterea economică şi a numărului de construcţii şi clădiri duce la sugrumarea orașului, susține Garrett Emmerson, de la Transport for London.

Capitala Marii Britanii a ajuns pe primul loc în acest an, depăşind Bruxelles-ul, potrivit analiștilor de la Inrix. Aceștia susțin că şoferii londonezi au petrecut cu 14 ore mai mult în trafic în 2014 faţă de 2013.

Londra s-a clasat pe locul 8 în 2011, pe locul 3 în 2012 şi pe locul 2 în 2013. Acum, ocupă primul loc în acest top. Astfel, şoferii din capitala Angliei petrec anual 96 de ore în trafic, adică timpul de lucru din 12 zile, în timp ce şoferii din Manchester pierd în acest fel doar 52 de ore pe an.

Când vine vorba de țări, cea mai aglomerată este Belgia, ai cărei şoferi petrec 58 de ore pe an în trafic. Aceasta este urmată de Olanda (45 de ore petrecute anual în trafic), Germania (cu 35 de ore petrecute anual în trafic), Luxemburg (38 de ore petrecute anual în trafic) şi Marea Britanie (cu 30 de ore petrecute anual în trafic).

Foto: getwestlondon.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.