CEL MAI AGRESIV ACT al americanilor de la sfârşitul Războiului Rece încoace: ARMAMENT și TANCURI AMERICANE, aduse pe teritoriul României. Țara noastră ȘI-A DAT ACORDUL!

CEL MAI AGRESIV ACT al americanilor de la sfârşitul Războiului Rece încoace: ARMAMENT și TANCURI AMERICANE, aduse pe teritoriul României. Țara noastră ȘI-A DAT ACORDUL!

Tancuri, artilerie și alte echipamente militare americane vor fi găzduite pe teritoriul României, dar și de către țări baltice, precum: Estonia, Lituania și Letonia, a anunțat marți secretarul american al Apărării.

SUA vor pre-poziționa tancurile, artileria şi alte echipamente militare în estul şi centrul Europei, inclusiv în România, Bulgaria și Polonia. Aceste state și-au exprimat, deja, acordul, astfel că o mare parte din echipamente se află deja în Europa.

Aflat într-o vizită la Tallinn (Estonia), secretarul american an Apărării Ash Carter a încercat astfel să dea asigurări aliaţilor NATO, tulburaţi de intervenţia rusească în Ucraina.

Echipamentele americane includ 250 de tancuri, vehicule de luptă Bradley şi tunuri howitzer.

Cantitatea de echipamente stocată în fiecare ţară va fi suficientă pentru o companie sau un batalion – 150 sau 750 de soldaţi.

După ce Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea, anul trecut, liderii NATO au fost de acord să accelereze exerciţiile şi rotaţia de forţe în estul Europei şi să depoziteze în această regiune echipamente, pentru a fi folosite în caz de urgenţă.

SUA nu au dezvăluit oficial unde anume va fi depozitat echipamentul în Europa, însă Rusia a reacţionat furibund înainte de deplasarea lui Ash Carter în Europa, săptămâna aceasta.

Un oficial din Apărarea rusă a arătat că staţionarea de tancuri şi armament greu în statele NATO de la graniţa cu Rusia este cel mai agresiv act al americanilor de la sfârşitul Războiului Rece încoace.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia va mai adăuga încă 40 de rachete intercontinentale balistice arsenalului său nuclear pe parcursul acestui an.

Foto: vistawallpapers.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.