Cel mai celebru hacker român, în proces la Tribunalul Arad

Cel mai celebru hacker român, în proces la Tribunalul Arad

Procesul hackerului arădean Marcel Lazăr Lehel, alias „Guccifer” sau „Micul Fum”, condamnat la închisoare pentru spargerea conturilor de e-mail ale mai multor personalităţi române şi americane, în care acesta solicită Tribunalului Arad contopirea pedepselor pe care le-a primit pentru faptele sale în SUA şi România, a fost amânat pentru data de 4 aprilie.

Condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare de către un judecător din Alexandria, Statul Virginia (SUA) şi la 7 ani de detenţie de Tribunalul Bucureşti, „Guccifer” a compărut pentru prima dată în faţa instanţei de la Tribunalul Arad, solicitând contopirea pedepselor.

„La termenul din data de 7 martie, condamnatul a cerut contopirea pedepselor, după ce la termenul din 27 februarie, instanţa i-a pus în vedere să depună o copie după hotărârea de condamnare din SUA. La aceea dată, cauza s-a amânat pentru 23 martie, pentru emiterea unei adrese către MI – Centrul de Cooperare Internaţională pentru a se cunoaşte perioada executată în detenţie de către contestator. Cum condamnatul nu a putut depune documentul solicitat de instanţă, cauza a fost din nou amânată, pentru data de 4 aprilie”, a declarat Diana Dărăban, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad.

Marcel Lazăr Lehel a violat corespondența electronică a mai multor personalități americane, oameni de stat, din showbizz şi chiar agenţi FBI. Printre victimele din SUA ale lui „Guccifer” s-au numărat inclusiv oficiali, cum a fost cazul lui Colin Powell, dar şi membri ai familiilor Bush și Rockefeller.

„Guccifer” a făcut numeroase victime şi în ţară, între care Rona Hartner, Corina Caragea, Laura Cosoi, Roxana Ivănescu sau Bianca Drăgușanu. N-au scăpat de hacker nici directorul SRI de atunci, George Maior, sau europarlamentarul Corina Creţu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.