Cel mai important proiect de infrastructură al Consiliului Judeţean Arad, Centura de Est a Aradului, începe să prindă contur

Cel mai important proiect de infrastructură al Consiliului Judeţean Arad, Centura de Est a Aradului, începe să prindă contur

Centura de Est a Aradului, un proiect al Consiliului Judeţean Arad, care îşi propune să finalizeze inelul de centură al municipiului, începe să prindă contur.

Proiectul ,,Modernizare DJ 709G, inclusiv pod Mureș pentru funcţiunea de centură Est Arad” a fost admis în faza de precontractare la ADR Vest. Astfel, în cadrul ședinței extraordinare de astăzi a Consiliului Județean Arad, consilierii au aprobat proiectul în vederea finanţării acestuia în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Pe lângă finalizarea centurii municipiului Arad, inclusiv prin construirea unui pod nou peste Mureș, la Fântânele, proiectul prevede și realizarea unui pasaj peste calea ferată, la Vladimirescu, a trei sensuri giratorii și a unei piste de biciclete – aceasta din urmă, pe lungimea de 7 kilometri, la Fântânele.

„Vorbim despre cel mai important proiect de infrastructură pe care l-a avut Consiliul Judeţean vreodată. Este o lucrare de interes național, iar prin finalizarea acesteia, se închide practic inelul de centură în jurul Aradului, eliminându-se astfel traficul de tranzit în interiorul municipiului. De, asemenea, se asigură un acces facil și rapid între cele mai importante artere rutiere ale județului nostru: Drumul Național 7 (porțiunea Văii Mureșului) și Autostrada Arad-Timișoara”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Valoarea totală a proiectului este de peste 179 de milioane de lei inclusiv TVA. Consiliul Județean Arad va asigura cofinanțarea proiectului, în valoare de 5,3 milioane de lei. Cofinanțarea reprezintă achitarea cheltuielilor neeligibile în cuantum de 1,8 milioane de lei, care se referă la realizarea a două intersecţii, una cu DN 69 (Arad-Timişoara) şi una cu DN 7 (Arad-Deva), respectiv contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 3,5 milioane de lei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.