Cel mai mare COȘMAR al tuturor timpurilor SE ADEVEREȘTE: Rusia SCHIMBĂ graniţele!

Cel mai mare COȘMAR al tuturor timpurilor SE ADEVEREȘTE: Rusia SCHIMBĂ graniţele!

Dorinţa de expansiune teritorială a Rusiei a început deja să se concretizeze, odată cu anexarea Crimeii, continuând cu unele regiuni din Ucraina, care au anunțat că au de gând să își proclame independența faţă de Kiev.

„Crimeea a deschis cutia Pandorei, astfel că ar putea urma şi alte anexări”, a avertizat Janusz Bugajski de la Centrul pentru Studii Strategice Internaţionale.

Locuitorii din Donetsk şi Luhansk au votat, duminică, în favoarea independenţei față de Ucraina, iar liderii rebelilor din ambele regiuni vor alipirea de Rusia. Mai mult, Moscova încă nu şi-a retras trupele de la graniţă, în ciuda declaraţiilor oficiale.

„Cel mai mare coşmar al Europei, anume acela că Moscova va schimba graniţele bătrânului continent, se adevereşte”, scrie Business Insider.

Destabilizarea începe să aibă loc şi în alte state din fostul imperiu sovietic, care în trecut erau țări-tampon în relaţia Rusiei cu Occidentul. Spre exemplu, Belarus a anunţat deja că îl sprijină pe preşedintele rus Vladimir Putin în acţiunile sale, în timp ce un politician rus a precizat că are o petiţie pentru a rupe Transnistria de Republica Moldova.

Această zonă se învecinează cu Odessa şi găzduieşte 2.500 de soldaţi trimişi de Moscova şi jumătate de milioane de persoane, din care 30% sunt de etnie rusă.

În ceea ce priveşte partea de nord, Putin a întrerupt furnizarea de informaţii militare cu Lituania, în timp ce toate cele trei ţări baltice îşi întăresc forţele armate cu ajutorul NATO.

Europa nu a contracarat aceste mişcări şi nu a impus sancţiuni foarte dure pentru că se bazează foarte mult pe energia furnizată de Rusia. Însă cu cât ezită mai mult, cu atât graniţele bătrânului continent se vor schimba mai mult, titrează Business Insider.

Majoritatea ţărilor europene, inclusiv România, depinde de resursele ruseşti. În cazul nostru, în 2012, peste 86,1% dintre importurile de gaze au provenit din această ţară.

Foto: huffingtonpost.com

  1. NOUA POLITICA 13 mai, 2014, 1:24 pm

    Hello,stimabililor,gresiti profund! Nu Rusia a schimbat granitele ci unchiul Sam……Toti ravnesc la pamantul roditor al Ucrainei si bineinteles la prabusirea Rusiei,ca sa puna laba pe resurse! Ceea ce nu a reusit unchiul Adolf,incearca acum unchiul Sam prin viclenie…….numai prostovanii gandesc altfel! Auzi bre Damaschino,cand mai scrii articole,mai lasa pupi….,mai docmenteaza-te,mai imbogateste-ti cultura generala etc. De unde naiba ai mai scos si prostia ca noi am importat 86% din gazele rusesti?! Ai baut mai multa votca decat trebuia cumva??!!

    Raspunde
  2. Ce naiba de aiureli ??Asta sa ave-ti ce a putea manipula lumea…..Sunte-ti niste jegosi si mincinosi…de fapt tot cu unchiul Stalin….

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.