Cel mai mare epidemiolog român anunță data ridicării restricțiilor. Atunci „ar trebui ridicată carantina, fără discuţie”

Cel mai mare epidemiolog român anunță data ridicării restricțiilor. Atunci „ar trebui ridicată carantina, fără discuţie”

Geza Molnar, considerat cel mai mare epidemiolog al României, consideră că epidemia de coronavirus în țara noastră evoluează „în platou”, anunțând și o dată la care ar putea fi ridicate restricțiile.

Potrivit presei centrale, Geza Molnar afirmă că deși numărul de cazuri ar putea să mai crească după sărbători, este convins că virusul va dispărea încet şi de la sine în următoarele săptămâni.

Epidemiologul susţine că noul coronavirus va reveni și în sezonul următor, dar nu va mai avea aceeaşi putere şi nici nu se va mai transmite aşa de uşor. SARS-CoV-2 va apărea și în următorii ani, la fel ca virusul gripal.

Geza a anticipat și o relaxare a măsurilor de distanţare socială: „În 5 – 10 mai ar trebui ridicată carantina, fără discuţie”.

Acesta a spus însă că va trebui să fim atenți la focarele familiale sau la cele din diferite zone din ţară (n.r. – Suceava, Arad, Hunedoara etc.), pentru că acestea vor continua să existe și „vor fi o mare problemă”.

  1. cum naiba spune asta asa ceva cand OMS a spus ca cel mai rau de acum urmeaza? cred ca fiecare vorbeste sa se afle in treaba

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.