Cel mai vechi MISTER al Creștinismului, DEZVĂLUIT?!

Cel mai vechi MISTER al Creștinismului, DEZVĂLUIT?!

Sfântul Graal reprezintă un mister la fel de vechi ca și Creștinismul. Dacă după unii, Isus ar fi sorbit vin la Cina cea de Taină din acest vas, după alții, Iosif din Arimateea ar fi strâns sângele lui Iisus după crucificare în acest pocal.

De curând, doi istorici au venit cu ipoteza că Sfântul Graal ar fi fost descoperit în Spania, conform ABC News. Cercetătorii susțin că un pocal din aur încrustat cu pietre prețioase, care mai bine de 1.000 de ani s-a aflat în bazilica San Isid din Leon, Spania, și apoi a ajuns într-un muzeu, ar fi legendarul Sfânt Graal.

Cei doi istorici, Margarita Torres și Jose Manuel Ortega del Rio sunt autori ai cărții „Kings of the Grail” (Regii Graalului). Ei susțin că dovezile incontestabile pe care le dețin cu privire la soarta Graalului au fost descoperite din niște papirusuri egiptene în care se precizează că obiectul a fost furat de musulmani din Ierusalim și apoi dus în Egipt. Apoi această cupă, simplă la început, a fost acoperită cu aur bătut cu pietre prețioase și a fost oferită drept cadou regelui spaniol Ferdinand I.

Cei doi autori mai susțin că nu au nicio îndoială că au descoperit cea mai căutată relicvă a creștinătății.

Dr. Robert Cargill, profesor de studii clasice și religie la Universitatea din Iowa nu le împărtășește, însă, entuziasmul.

„Nu cred că vom descoperi vreodată Sfântul Graal. Chiar dacă am avea acest pocal, nu am avea cum să confirmăm că este chiar Sfântul Graal”, a explicat acesta. Totul rămâne astfel o chestiune de credință.

Anunțul făcut de cei doi istorici vine chiar în apropierea Sărbătorilor Pascale, lucru care face ca numeroși credincioși să meargă să vadă pocalul.

 

Sursa: Agerpres/Foto: earnthis.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.