Cele mai cunoscute superstiții din jocuri de noroc

Cele mai cunoscute superstiții din jocuri de noroc

Superstițiile sunt de când lumea și, în mod firesc, fac parte și din „ritualurile” unor jucători de cazino. De la popor la popor, acestea variază. Însă, există și superstiții răspândite la nivel global. Unii jucători consideră că cifra 7 le aduce noroc, în timp ce alții se feresc de numărul 13, pe care îl consideră ghinionist.

Cât adevăr există în spatele acestor superstiții e greu de stabilit, totul ținând de ceea ce crede fiecare persoană. Cert este că superstițiile au mii de ani vechime și sunt prezente în toate colțurile lumii.

Mulți oameni invocă norocul prin intermediul superstițiilor. Astfel, nu ar trebui să mire pe nimeni că superstițiile sunt folosite adesea la jocuri de noroc, fie că vorbim de mediul online ori de oameni care merg în cazinouri. Pe cele mai cunoscute ți le vom prezenta în acest articol.

Unii oameni se îmbracă în aceleași haine

O superstiție adesea întâlnită în domeniul jocurilor de noroc este legată de hainele pe care le poartă. Spre exemplu, dacă cineva a avut o seară fantastică, s-ar putea ca data viitoare, când începe o nouă sesiune în cazinoul online ori terestru, să se îmbrace la fel. Va considera că haina pe care a purtat-o i-a adus noroc. Această superstiție este întâlnită adesea și în sport, în special la fotbal. Sunt unii antrenori care se îmbracă la fiecare meci la fel ca atunci când au obținut o victorie mare. Ori au fost cazuri de jucători care purtau aceeași lenjerie intimă ca la un meci în care au înscris mai multe goluri.

Suflatul în zaruri sau cărți

Sunt unii jucători care consideră că suflatul aduce noroc. Dacă ai urmărit filme despre jocuri de noroc, foarte probabil ai văzut o imagine în care cineva suflă în niște zaruri, în speranța că va alunga ghinionul și acestea se vor opri în așa fel încât jucătorul să câștige. Același lucru se întâmplă și cu suflatul în cărți. Nu este clară originea acestei superstiții, dar pare că pentru unii oameni funcționează, cel puțin din punct de vedere moral.

Numărul 7, considerat norocos

Au fost numeroase studii de specialitate care au arătat, într-o proporție covârșitoare, că 7 este o cifră norocoasă. Explicații ar fi destule, dar niciuna care să îl facă pe 7 ceva mai deosebit de celelalte. Poate că mintea noastră este pur și simplu mai obișnuită cu cifra 7. Săptămâna are 7 zile, sunt 7 note muzicale, 7 continente și așa mai departe. Și poate că ni s-a și întipărit cumva ideea că 7 este un număr norocos. Cert este că sunt mulți jucători de ruletă care consideră că 7 este un număr norocos și mizează mai des pe el.

Superstițioșii nu țin niciodată picioarele încrucișate

O altă superstiție legată de noroc este aceasta. Jucătorii superstițioși nu țin niciodată picioarele încrucișate deoarece consideră că pun o barieră în calea norocului. Așadar, la masă vei vedea cât mai mulți jucători cu picioarele bine înfipte pe podea. O explicație poate fi aceea că această poziție este oarecum nefirească și jucătorul s-ar simți nesigur pe situație. În schimb, a ține degetele încrucișate este considerat un gest care aduce noroc la jocuri de noroc.

Număratul banilor la masă aduce ghinion

A număra banii când ești la masă, inclusiv pe cei câștigați, reprezintă un gest care aduce ghinion, conform unor jucători superstițioși. Ei consideră că o asemenea practică ar arăta că ești prea mândru și că jocul te va taxa în curând, deoarece vei avea o serie lungă de insuccese. Din acest motiv, superstițioșii nu vor număra niciodată banii când sunt la masă, indiferent de jocul pe care îl practică.

Sursa foto: canva.com

  1. […] Aceste superstiții sunt doar câteva exemple ale credințelor populare din lumea jocurilor de noroc. Fiecare persoană decide dacă le urmează sau nu, în funcție de propriile lor credințe și tradiții. Source link […]

    Raspunde
  2. […] Acestea sunt doar câteva exemple de superstiții întâlnite în jocurile de noroc, care oferă o perspectivă interesantă asupra credințelor și obiceiurilor jucătorilor. Source link […]

    Raspunde
  3. […] Superstițiile sunt o parte importantă a experienței de jocuri de noroc, fie că vorbim de cazinouri online sau terestre. Fiecare jucător are obiceiuri și credințe specifice care îi pot influența deciziile și rezultatele. Source link […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.