Cele mai mari jocuri loto din lume

Cele mai mari jocuri loto din lume

Lumea loto este o adevărată fabrică de vise care îi fascinează pe mulți dintre noi. Câți dintre români nu pun numere la loto 6 din 49 cel puțin o dată pe săptămână, sperând că vor ghici combinația norocoasă și vor deveni milionari? Vestea cea bună este că acum toți românii de pretutindeni pot accesa jocuri loto internaționale, inclusiv loteriile americane Mega Millions și Powerball, precum și loteria de top a Europei – EuroMillions. Iată o listă a celor mai mari extrageri loto la care puteți participa cumpărând bilete online pe theLotter:

Mega Millions USA
Unul dintre coloșii loto ai Americii, Mega Millions organizează două trageri săptămânale din anul 1996, iar în prezent numărul statelor în care operează a ajuns la 45. Beneficiind de o acoperire imensă, Mega Millions a scris câteva dintre cele mai importante pagini ale istoriei loto și a schimbat în totalitate conceptul de “jackpot” în luna martie a lui 2012, când premiul său a atins valoarea de 656 milioane de dolari – cel mai mare pot loto din lume până în acest moment.

Powerball USA
Un rival de temut al deținătoarei recordului mondial, Powerball este o altă loterie americană ale cărei bilete se vând într-un număr similar de state. Dovada este că Powerball deține o serie de recorduri, printre care cel mai mare premiu câștigat pe un singur bilet. Acesta a fost încasat în luna martie 2013 de o bătrână din statul Florida. Un joc extrem de dinamic, Powerball afișează deseori premii cu valori uriașe exprimate în sute de milioane de dolari.

EuroMillions
EuroMillions este liderul de necontestat printre loteriile europene. Biletele EuroMillions sunt vândute în 10 de țări ale Uniunii Europene, iar posesorii lor au o șansă de a câștiga cele mai mari jackpot-uri de pe continent, care în istoria de peste 10 ani a acestui joc multinațional au ajuns în mod repetat la sume de aproximativ 190 de milioane €. Aceasta, este, de altfel, limita premiului de categoria I a loteriei de top a Europei.

SuperEnalotto
Acest joc loto italian nu i-a lăsat indiferenți nici pe vedetele de la Hollywood. În timpul uneia dintre edițiile Festivalului de Film de la Veneția George Clooney și Madonna au cumpărat bilete loto Italia SuperEnaloto, iar vedeta muzicii a și câștigat – nu jackpotul, dar totalul premiilor încasate de aceasta a ajuns la 120.000 €. Cel mai mare jackpot al acestei loterii a ajuns la 177.8 milioane € , plasând SuperEnalotto pe locul II în topul celor mai mari jocuri loto din Europa.

Tombolele spaniole
Spaniolilor le plac jocurile loto, în special tombolele. O tradiție deja veche, Loteria de Navidad este o tombolă loto organizată de Loteria Națională Spaniolă în fiecare an, pe data de 22 decembrie. Această extragere este urmărită în direct de întreaga țară, iar valoare fondului său de premii atinge colosala valoare de 2.24 miliarde de euro.
Pe același model, Loteria Spaniolă organizează lunar extrageri speciale de tombolă cunoscute sub numele de Loteria Nacional Extra. Acestea oferă premii în valoare totală de 84-140 milioane de euro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.