Cele mai ODIOASE lucruri făcute de ROMÂNI, ajunse în presa străină

Cele mai ODIOASE lucruri făcute de ROMÂNI, ajunse în presa străină

Imaginea românilor în străinătate este deja pătată prin prejudecățile celor de afară, însă convingerile lor sunt alimentate și de știrile negative care vin din țara noastră și ajung pe paginile celor mai cunoscute ziare la nivel mondial.

În anul 2019, presa străină a fost bombardată cu știri negative despre români, următoarele fiind câteva din cele mai tulburătoare:

1.Crima din Anglia săvârșită de un român, cu un ciocan

Un bărbat în vârstă de 28 de ani a fost arestat în România, pentru uciderea unei femei de 55 de ani, după șase ani de la comiterea crimei.

Este vorba de Cristian Sabou, care în noaptea de 29 spre 30 decembrie 2013, a pătruns în casa în care victima locuia doar pe perioada sărbătorilor cât timp proprietarii erau plecați.

Valerie Grave și-a găsit sfârșitul într-un mod inimaginabil, fiind lovită cu cruzime, în mod repetat, în cap și la față, cu arma crimei, un ciocan.

Cazul care a primit numele de Midsomer Murder (crima din Midsomer) a îngrozit toată Marea Britanie, apărând în aproximativ toată presa britanică (The Telegraph, BBC).

Acest caz este celebru în Marea Britanie, existând și o pagină de Wikipedia despre uciderea lui Valerie Grave, precum și un film documentar.

2.Liviu Dragnea și sentința sa

Presa străină a explodat când, după toate tentativele de ocolire a închisorii, la limita legalității, Liviu Dragnea a fost arestat.

Cel mai puternic om din România, în închisoare pentru corupție”, acesta a fost titlul care a făcut înconjurul lumii prin publicații precum Bloomberg, Reuters, BBC, Politico și multe altele.

3.Crimele din Caracal

Acesta este subiectul cel mai nou și poate cel mai oripilant, abordat de presa străină. Două adolescente de 15, respectiv 18 ani au fost răpite, violate și ucise cu cruzime, iar apoi arse. Suspectul a recunoscut cele două crime. Însă, pe lângă brutalitatea cu care Gheorghe Dincă a ucis cele două tinere, este blamată și lipsa de implicare a poliției, care, potrivit Daily Mail, este numită „coruptă” și vinovată pentru că ar fi „închis ochii” în fața apelurilor disperate ale fetei ucise.

Acest subiect a fost mediatizat în mai multe ziare străine precum The Guardian, BBC News, Euronews,  The New York Times, Fox News și multe altele.

4.Un român a violat o femeie în Anglia

Gheorghe Ilie, un bărbat de 32 de ani, a dus o prostituată în casa lui din Middlesbrough, iar când aceasta a refuzat orice fel de act sexual cu el, el a devenit violent și a abuzat-o.

Agresiunea și umilința au fost înregistrate pe telefonul victimei care a încercat să sune la 911. Bărbatul ar fi lovit-o cu o bucată de lemn, a mușcat-o și a violat-o.

Cazul a fost mediatizat de presa din Marea Britanie, îngrozind atât cititorii cât și locuitorii din zonă.

5.Colectiv

Acest caz nu este de anul acesta, dar a fost mult timp un subiect – bombă pentru presa din străinătate.

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în Sectorul 4 din București, într-o fostă hală a fabricii Pionierul.

Conform datelor existente (cercetările încă se află în curs), focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic  folosit pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii. Flăcările s-au extins foarte repede în tot clubul provocând leziuni, în unele situații cauzatoare de moarte, prin combustie, asfixie, intoxicații cu monoxid de carbon și alte gaze, unui număr semnificativ dintre participanții la concert. Bilanțul oficial este de 64 de morți și 186 de răniți.

Tragedia a creat un val printre jurnaliștii străini, publicații mari scriind despre Colectiv (BBC, The Telegraph, Sky News, CNN, New York Daily News, Le Figaro, Daily Mail etc…).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.