Cele mai populare sporturi din lume

Cele mai populare sporturi din lume

Sportul unește oameni și creează un sentiment de armonie și de conexiune. Dar astăzi, sportul nu este doar pentru a-l practica, ci și pentru a-l urmări și, eventual, pentru a miza pe meciurile preferate. Pe Superbet online poți paria pe cele mai importante evenimente din zeci de sporturi, plecând de la fotbal și ajungând la e-sports (sporturi electronice). Însă care sunt cele mai populare sporturi în 2023, care se vor găsi obligatoriu în ofertele caselor de pariuri de pe net?

Fotbalul

Fotbalul nu este numit degeaba “sportul-rege”. Are peste 3,5 miliarde de fani în toată lumea și este un sport practic oriunde, indiferent de climă ori de regimul politic. Un sport care poate fi jucat de oricine, indiferent de statutul social. La prima ediție de Campionat Mondial, în 1930, au fost prezente la start doar 13 naționale. Acum, la turneul din 2026, FIFA va duce în SUA/Mexic/Canada nu mai puțin de 48 de formații. Pentru prima oară în istorie.

Cristiano Ronaldo este cel mai popular jucător de fotbal din lume, cu 588 de milioane de urmăritori pe Instagram. Leo Messi are și el 469 de milioane de followers pe aceeași platformă de socializare. Cifre care vorbesc de la sine despre cum sunt văzute starurile fotbalului în lume.

Cricketul

Nu te așteptai la acest sport, nu? Să precizăm însă de ce cricketul este o disciplină atât de populară în lume. De fapt, nu discutăm strict de întreg mapamondul, ci mai degrabă de Asia, cu India și Pakistan în prim-plan. Nu sunt foarte jucători profesioniști înregistrați, dar există o mulțime de amatori. Sunt 104 țări în ICC (Consiliul Internațional de Cricket), însă România nu e prezentă. Atâta timp cât cricketul “rivalizează” cu sportul nostru național, oina, nici n-ar avea cum să își facă apariția.

Hocheiul

Este cel mai popular sport în Canada, dar cea mai puternică astfel de competiție este în Statele Unite ale Americii, unde NHL adună cei mai buni jucători de hochei din lume. Poate doar KHL (prima ligă rusă) să rivalizeze puțin. Un sport dinamic, însă foarte dur, hocheiul este practic în special în țările cu tradiție pentru jocuri de iarnă.

Tenisul

Cât de mult s-a schimbat tenisul în ultimele trei-patru decenii. De la recuzita fiecărui sportiv la premiile oferite în cadrul turneelor puternice. Toate au dus la creșterea popularității acestui sport. Acum, tenisul la nivel de amator poate fi practicat fără costuri exorbitante. Sunt mai multe terenuri de joc, indiferent de țara în care te afli. Ilie Năstase, Ion Tiriac, Andrei Pavel sau Simona Halep au contribuit decisiv la succesul pe care tenisul l-a căpătat în România. Cele mai importante turnee ale “sportului alb” sunt transmise la TV de câțiva ani.

Baschetul

Baschetul nu este doar despre NBA, dar trebuie să recunoaștem că liga de peste Ocean este cea care ține lipiți de ecrane majoritatea iubitorilor de baschet. Acolo evoluează cei mai buni jucători și este cel mai mare spectacol. “The Last Dance” rămâne unul dintre cele mai populare documentare de pe Netflix, iar Michael Jordan este și va fi în continuare un idol în acest sport. Oriunde este un coș și o minge de baschet, oricine se poate juca.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.