Celebrul spectacol „Sex, drugs, gods & rock’n’roll” se reîntoarce la Arad

Celebrul spectacol „Sex, drugs, gods & rock’n’roll” se reîntoarce la Arad

Spectacolul „Sex, drugs, gods & rock’n’roll” al Companiei Aradi Kamaraszinhaz va participa la Festivalul Internaţional de Teatru Nou de la Arad în data de 11 mai, ora 23.00, în sala Teatrului de Marionete. Spectacolul va fi subtitrat în limba română.

Spectacolul „Sex, drugs, gods & rock’n’roll” a câştigat recent Premiul pentru cea mai bună monodramă şi Premiul Special al Academiei Maghiare de Artă, la Festivalul de Monodrame și de Teatru de Studio din Tatabánya, Ungaria. Compania arădeană s-a întors recent din Bacău, unde a fost invitat special al festivalului Gala Star, în secţiunea de Recitaluri extraordinare, ca şi câştigător al Marelui Premiu din ediţiile precedente.

A urmat ceva nu extraordinar, ci dincolo. Harsanyi Attila, câştigător al Galei Star în 2013, e fascinant. Sex, drugs, gods & rock’n’roll a fost o nebunie. E genul ăla de spectacol din care ieşi gândind. Şi gândeşti preţ de zece minute. Şi ai starea aia de împlinire. Când îl vezi pe Dumnezeu şef de multinaţională comandând pentru profit piesa Aleluia, când ţi se trântesc toate prejudecăţile şi cutumele în nas într-un stil captivant, când înţelegi mesajul fără să fie neapărat nevoie de traducere, deşi a existat, doar prin jocul actorului. Te cutremuri. Apoi te scuturi, îţi dai două palme şi începi să gândeşti. Harsanyi Attila e, pentru mine, genial. Şi nu sunt singurul care crede treaba asta”, a scris Ionuţ Avram după spectacolul din Bacău.

După reprezentaţia din Arad, piesa va fi jucată în cadrul Festivalului Teatrelor Maghiare de Peste Hotare, organizat de Teatrul Thalia din Budapesta.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.