Centenarul administrației românești în Arad va fi sărbătorit pe 17 mai

Centenarul administrației românești în Arad va fi sărbătorit pe 17 mai

Prefectura Arad va organiza împreună cu Garnizoana Arad o serie de ceremonii cu prilejul împlinirii Centenarului administrației românești în Arad.

Evenimentele vor avea loc în data de 17 mai, pentru a marca astfel cei o sută de ani de la intrarea Armatei Române în orașul nostru și instalarea administrației românești. Programul evenimentelor va cuprinde dezvelirea unei plăci omagiale ce va fi amplasată pe clădirea Prefecturii, moment urmat de un ceremonial militar-religios ce va cuprinde și o defilare cu efective și tehnică de luptă/intervenție aparținând structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale.

„Sărbătorim Centenarul administrației publice românești în Arad pentru că este un moment foarte important al istoriei noastre locale ce completează și concretizează Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Demersurile pentru organizarea evenimentelor au început încă din luna februarie și mă bucură că am primit sprijinul Garnizoanei Arad în continuarea colaborării excelente pe care am avut-o și cu prilejul acțiunilor care au marcat Centenarul Marii Uniri. Este foarte important să evidențiem evenimentele importante ale istoriei noastre locale și îi invităm pe arădeni să participe la toate acțiunile pe care le vom organiza în data de 17 mai”, a declarat prefectul județului Arad, Florentina Horgea.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.