Centre pentru vârstnici amendate pentru că funcționau fără autorizație de securitate la incendiu

Centre pentru vârstnici amendate pentru că funcționau fără autorizație de securitate la incendiu

Două centre pentru vârstnici au fost amendate, cu câte 50.000 de lei fiecare, pentru că funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

Prefectura Arad a prezentat astăzi rezultatele celei de-a doua zile de controale efectuate asupra centrelor rezidențiale pentru vârstnici, persoane adulte cu dizabilități și copii.

„Conform raportărilor comisiilor de control a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități  și cele destinate copiilor, care funcționează pe raza județului Arad, rezultatele activităților desfășurate în ziua 2, 11.07.2023, sunt următoarele:

– 13 centre controlate;

– Nu au existat centre cărora să le fie suspendată activitatea;

– În urma diferitelor abateri constatate, au fost acordate avertismente și amenzi în total de 197.400 lei. Un centru pentru persoane vârstnice a primit cea mai mare amendă, în cuantum total de 64.600 lei, din care 50.000 lei pentru nesolicitarea autorizației de siguranță la incendiu. Pentru aceeași abatere, lipsa autorizației de securitate la incendiu, a fost amendat și un alt centru de bătrâni, cuantumul amenzii fiind același, 50.000 lei;

– Șapte centre au fost sancționate cu amenzi mai mici sau egale cu suma 5000 lei/centru.  În cazul tuturor centrelor verificate au mai fost aplicate avertismente sau măsuri administrative de remediere a deficiențelor.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

  1. Un aradean get-beget 13 iulie, 2023, 10:10 am

    De ieri nu au autorizaâție??????????
    De ce nu au fost amendate până acum?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.