Centru Interdisciplinar de Practică și Cercetare pentru copii la UAV

Centru Interdisciplinar de Practică și Cercetare pentru copii la UAV

Un centru de practică și cercetare pentru copii a fost înființat recent în cadrul UAV Arad.

Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială din cadrul Universității „Aurel Vlaicu”(UAV) va coordona activitatea Centrului Interdisciplinar de Practică și Cercetare în Educația și Protecția Copilului.  Centrul va oferi copiilor proveniți din medii defavorizate posibilitatea de a beneficia gratuit de servicii educative și psihopedagogice.

„Implicarea universității în problemele sociale ale comunității este unul dintre obiectivele strategiei noastre. Considerăm că dincolo de rolul său de educare și formare a specialiștilor, o universitate trebuie să răspundă la nevoile reale ale societății. Îi felicit pe toți cei care au muncit pentru crearea acestui centru, le doresc mult succes în proiectele lor și sunt convinsă că vor crea un loc în care copiii se vor simți apreciați și iubiți”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

„Centrul are un dublu rol. Pe de o parte, răspunde unei nevoi sociale venind în ajutorul copiilor cu situații mai speciale și, pe de altă parte, va oferi studenților posibilitatea de a practica ceea ce au învățat în timpul studiilor, de a-și dezvolta competențele profesionale și transversale, formând echipe pluridisciplinare. Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat, sponsorilor, precum Aptiv SRL, Webasto, asociațiile umanitare, absolventului nostru Căldăraș Valentin care a muncit alături de noi pentru ca ideea acestui centru să poată deveni realitate”, a precizat directorul centrului, conf.univ.dr. Alina Costin.

Primii 14 copii care vor beneficia de serviciile centrului au fost selectați cu sprijinul  Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.