Centrul Cultural Județean Arad se delimitează de disputa dintre Federația Română de Arte Marțiale și Școala de Karate Shodan

Centrul Cultural Județean Arad se delimitează de disputa dintre Federația Română de Arte Marțiale și Școala de Karate Shodan

Centrul Cultural Județean Arad, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Arad, se delimitează de disputa apărută între Federația Română de Arte Marțiale și Școala de Karate Shodan din Arad, în urma evenimentului „România – Martial Art Hall of Fame”, organizat la Arad în data de 30 mai 2015.

„Centrul Cultural Județean Arad susține organizarea a numeroase evenimente în beneficiul locuitorilor județului. Printre acestea, se numără Raliul Aradului și Festivalul Ecvestru. Un astfel de eveniment a fost și «Romania – Martial Art Hall of Fame». Acceptul de susținere s-a bazat pe două rațiuni: 1) participarea unui număr important de maeștri recunoscuți internațional; 2) oportunitatea de promovare a tinerelor talente în domeniul artelor marțiale din Arad și din România. Organizatorii au pus la dispoziția Centrului Cultural Județean Arad documentul care atestă înregistrarea mărcii evenimentului la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci”, a declarat Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.

Centrul Cultural Județean Arad arată că a susținut cu bună-credință acest eveniment și nu s-a implicat în nici un fel în organizarea lui și în acordarea premiilor. Ca instituție a administrației locale, Centrul Cultural Județean Arad nu poate acorda premii, nu poate aprecia valoarea legală a premiilor acordate în cadrul evenimentului și nu a făcut acest lucru nici cu prilejul organizării Raliului Aradului, al Festivalului Ecvestru sau al altor concursuri.

„Considerăm că asocierea Centrului Cultural Județean Arad și a Consiliului Județean Arad în disputa apărută între Federația Română de Arte Marțiale și Școala de Karate Shodan din Arad este de natură să creeze confuzie. Cerem, de aceea, celor două părți să renunțe imediat la implicarea, în orice fel, a Centrului Cultural Județean Arad și a Consiliului Județean Arad în această dispută”, a mai precizat Ana Maria Dragoş.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.