Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Arad, dotat la standarde europene

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Arad, dotat la standarde europene

Consiliul Judeţean Arad a finalizat un nou proiect cu fonduri europene. Este vorba despre Extindere şi dotarea cu echipamente specifice a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Arad. Valoarea totală a proiectului este 3.921.113 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este 2.859.007 lei.

„Mă bucură că am reuşit finalizarea acestui proiect, într-un domeniu atât de sensibil, precum este educaţia incluzivă. Acest proiect se aduagă altor proiecte accesate şi finalizate, din diferite domenii, de la infrastructură la sănătate şi de la sistemul social la turism şi mediu”, a declarat, cu această ocazie, Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad.

„Toţi trebuie să pornim şi să avem în viaţă şanse egale, indiferent de situaţie. Pentru cei 223 copii şi elevi care constituie grupul ţintă al acestei investiţii, precum şi pentru un număr semnificativ dintre ceilalţi 715 elevi integraţi in învăţământul de masa, proiectul finalizat astăzi înseamnă un pas important înainte. Înseamnă dezvoltarea serviciilor de pregătire-educaţie şi îngrijire socio-medicale adecvate categoriei în care se încadrează, care va determina o integrare mai rapidă în societate a persoanelor asistate. Dar înseamnă şi deprinderea unor aptitudini şi abilităţi în cadrul atelierelor de practică pentru orientarea profesională şi integrarea ulterioară în muncă”, a mai declarat Ţolea.

  1. Scoala relativ buna

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.