Cercetați pentru SPĂLARE de BANI: Prejudiciul se ridică la 1,5 MILIOANE de euro

Cercetați pentru SPĂLARE de BANI: Prejudiciul se ridică la 1,5 MILIOANE de euro

Polițiștii au efectuat, joi dimineața, 12 percheziții pe raza județelor Arad,  Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Prahova la sediile unor societăți comerciale și locuințele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de 1.500.000 de euro, prin spălare de bani.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au efectuat 12 percheziții la sediul mai multor societăți comerciale, respectiv la domiciliile reprezentanților legali ai acestor societăți din județele Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Prahova.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, prin crearea unor multiple circuite fictive cu sume de bani, provenind aparent din operaţiuni cu caracter transnațional şi investiţii de echipamente şi mijloace fixe,  cu intenția de a le transfera în contul unor societăţi controlate, din afara ţării. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 1.500.000 de euro.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor județene de poliție Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Prahova.

La finalizarea perchezițiilor, zece persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, în vederea audierii.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.