Ceremonial militar dedicat aniversării Zilei Jandarmeriei Române. Manifestările vor fi încheiate cu o retragere cu torțe

Ceremonial militar dedicat aniversării Zilei Jandarmeriei Române. Manifestările vor fi încheiate cu o retragere cu torțe

Astăzi este o zi specială pentru jandarmi, se împlinesc 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Cu această ocazie în Piața Revoluției din municipiul Arad au  loc manifestări omagiale. Acțiunile debutează la ora 12, cu intonarea Imnului de Stat al României. Urmează oficierea slujbei religioase conduse de Arhiepiscopul Aradului Înalt Preasfințitul părinte Timotei Seviciu , iar apoi, în cadrul ceremonialului militar, se va da citire mesajelor aniversare, unde Prefectul judeţului Arad va transmite mesajul Ministrului Afacerilor Interne dedicat jandarmilor și inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, col. Burlan Claudiu Daniel, va da citire mesajului Inspectorului General al Jandarmeriei Române.

Cu prilejul aniversării Zilei Jandarmeriei Române, pentru activitatea desfășurată și pentru rezultate deosebite obținute, 2 ofițeri și 7  subofițeri vor fi înaintați în grad, înaintea expirării stagiului minim, 8  ofițeri și 26 subofițeri vor fi recompensați cu mulțumiri, iar 7 ofițeri, 1 maistru militar și 25 subofițeri vor fi  recompensați cu felicitări.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad a organizat „Competiții Sportive dedicate Zilei Jandarmeriei Române și Centenarului Marii Uniri de la 1918”, atât intrainstituționale cât și între instituțiile aparținând Ministerului Afacerilor Internelor, iar cei care s-au clasat pe primele 3 locuri au primit medalii, diplome și cupe.

La manifestările ce au loc pe platoul din fața Primăriei Arad participă în calitate de invitați, alături de Prefectul Județului Arad, Arhiepiscopul Aradului Înalt preasfințitul părinte Timotei Seviciu, comandanți ai structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate de la nivelul județului Arad, cu care jandarmii arădeni colaborează și cadre militare în rezervă și retragere care și-au desfășurat activitatea în instituție.

Manifestările vor continua cu un frumos moment artistic susținut de îndrăgitul cântăreț de muzică populară Ionuț Langa, iar la final va avea loc defilarea cadrelor unității, sprijiniți de un pluton de intervenție din cadrul Grupării Mobile Timiș, câinilor de serviciu și a autospecialelor de intervenție de la nivelul inspectoratului.

Anul acesta blocul de defilare va fi încheiat de caii de serviciu aparținând Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, folosiți în misiuni de asigurare și restabilire a ordinii publice.

Începând cu ora 21, pe traseul: Catedrala Ortodoxă Podgoria – Bulevardul Revoluției –  Prefectura Județului Arad încheierea manifesărilor dedicate aniversării Zilei Jandarmeriei Române va fi marcat printr-o retragere cu torțe.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.