CERTIFICAT VERDE peste tot, cu excepția alimentarelor și farmaciilor. Nunțile și botezurile, INTERZISE. Ce restricții intră în vigoare de luni

CERTIFICAT VERDE peste tot, cu excepția alimentarelor și farmaciilor. Nunțile și botezurile, INTERZISE. Ce restricții intră în vigoare de luni

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a anunțat joi seara la TV restricțiile care vor intra în vigoare începând de luni.

Între acestea se numără accesul vizitatorilor numai pe baza certificatului verde în instituțiile publice, dar și în sfera privată, la firmele cu mai mult de 50 de angajați. Certificatul verde va fi cerut mai peste tot, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor

În afară de magazinele alimentare, de farmacii (…) în toate celelalte instituţii, şi în instituţii publice pentru toţi vizitatorii care se duc în administraţia publică centrală şi locală. Şi în sfera privată probabil o să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajaţi – pentru cei care sunt vizitatori, a spus Cseke Attila.  

Certificatul verde nu poate fi impus angajaților, a precizat ministrul, pentru că ar încălca dreptul constituțional la muncă: „Din păcate, pentru angajaţi nu putem să propunem pentru că trebuie să mergem în Parlament, fiind vorba despre dreptul constituţional la muncă”.  

Interdicție totală pentru nunți, botezuri și alte evenimente

Pe partea de evenimente private – nunţi, botezuri şi orice fel de evenimente va fi o interdicţie totală. Aici şi cei care sunt vaccinaţi sau au certificatul verde vor fi supuşi la această măsură. Realitatea ne-a arătat că nu am reuşit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunţi botezuri, onomastică, orice altceva, că e spaţiu închis sau deschis”, a anunțat Cseke Attila.  

Localurile, deschise numai pentru vaccinaţi  

În ceea ce privește localurile, acestea vor fi deschise numai pentru vaccinați. Tot pentru vaccinați vor fi deschise și spațiile culturale, numai că, acolo, va fi coborât pragul de acces de la 50 la 30 la sută din capacitate.

Carantina de noapte

Noaptea pe străzi vor putea circula doar cei care sunt vaccinaţi, au trecut prin boală sau sunt testaţi – au certificat verde. Excepție fac persoanele care se duc sau se întorc de la locul de muncă, ori cele care au urgenţe medical.

  1. Totusi e bine ca in supermarketuri si farmacii Covrigul nu circula, asa ca putem sa le bagam linistiti banii in buzunarele multinationalelor si Big Pharma.

    Raspunde
    • Cu siguranță, luarea alimentelor și a medicamentelor celor nevaccinați ar rezolva situația în aproximativ zece zile. Dar mi se pare o soluție eficientă, dar drastică 😀

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.